Телевизия Ал Джазира съобщи, че съпругата, синът и дъщерята на

...
Телевизия Ал Джазира съобщи, че съпругата, синът и дъщерята на
Коментари Харесай

Съпругата, синът и дъщерята на кореспондент на Ал Джазира са били убити при израелски удар по Газа

Телевизия " Ал Джазира " заяви, че брачната половинка, синът и дъщерята на един от нейните репортери в Газа са били убити нощес при израелски въздушен удар, като съгласно ръководеното от " Хамас " министерството на опазването на здравето на анклава при удара са починали минимум 25 души, съобщи Ройтерс.

 

Израелските въоръжени сили към този миг не са коментирали тази информация, а съгласно " Ал Джазира " ударът е бил нанесен в бежанския лагер " Нусейрат " в централната част на Газа.

 

Телевизията съобщи, че кореспондентът преместил фамилията си в " Нусейрат " от вкъщи им в северната част на Газа, откакто Израел предизвестил жителите да се реалокират на юг преди предстоящата израелска сухопътна офанзива против бойците на " Хамас ". Други членове на фамилията на кореспондента също са били убити при удара, заяви " Ал Джазира ". Телевизията не упрекна Израел, че е взел фамилията на кореспондента ѝ на прицел, оповестява Българска телеграфна агенция.

 

Един вътрешно разселен човек е бил погубен, а други 44 души са били ранени при удар в непосредствена непосредственост до учебно заведение на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци (UNRWA) в Рафах, се споделя в изказване на организацията от нощес. В учебното заведение са се били приютили 4600 души и то е понесло съществени вреди, се прибавя в изказването.

 

Междувременно палестинският външен министър Рияд Ал Малики посети Международния углавен съд в Хага и се срещна с основния прокурор Карим Хан и ръководителя на съда Пьотр Хофмански, съобщи ДПА, като се базира на изказване на съда от нощес.

 

В изказването не бяха предоставени никакви детайлности по отношение на тематиките, разисквани по време на диалозите.

 

От 2021 година съдът проверява " Хамас " и Израел за хипотетични военни закононарушения в Газа, напомня ДПА. Израел не признава юрисдикцията на съда. Палестина обаче е страна участник от 2015 година насам. През 2021 година съдът постанови, че има пълномощия и върху територии, окупирани от 1967 година, като Западния бряг и линията Газа.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР