Телевизионно интервю по БТВ на Георги Гергов предизвика сътресения в

...
Телевизионно интервю по БТВ на Георги Гергов предизвика сътресения в
Коментари Харесай

Телевизионно интервю на Георги Гергов предизвика разнобой в БСП

Телевизионно изявление по БТВ на Георги Гергов провокира разтърсвания в структурите и изправи БСП-Пловдив против водача на партията Корнелия Нинова. Снощи до медиите беше публикувана декларация, подписана от четирима от депутатите от Пловдиска област, в която се упорства Гергов да се разграничи от партията. В отговор през днешния ден зад регионалния водач на Българска социалистическа партия Георги Гергов застана Изпълнителното бюро на партията в града под тепетата. В публикувана до медиите позиция от там декларират, че „ в позицията на четиримата депутати прозира нещо по-дълбоко и нелицеприятно, стимулирано от личен интерес “.

В мнението на локалната организация се показва вяра, че правото на персонално мнение към момента не е неразрешено от водача на партията Корнелия Нинова.

Местната организация подлага на критика и парламентарното държание на левицата в рецесията, като дефинира освен като оскърбление, само че и угодничество.

Това повдига въпроса за качеството и потенциала на хората, които сме изпратили да ни съставляват.

Вместо да губят време в пространни известия до медиите с темперамент на неоправдателни присъди, можеха да работят по директните си отговорности да бъдат на практика опция, а не псевдо такава – се споделя още в позиция на социалистите от Пловдив.

Сред подписалите декларацията са депутатите Георги Търновалийски и Теодора Халачева, водача на общинската организация Красимир Трифонов, ръководителя на групата общински съветници Николай Радев, районни ръководители и други

Ето текстът на цялата декларация:
Относно: Разпространена в медиите позиция на четирима народни представители

Във връзка с публикуваната позиция на депутатите от Пловдив-област: Веска Ненчева, Манол Генов и Димитър Аргиров, и на пловдивския депутат Георги Йорданов, заявяваме следното:

Парламентът би трябвало да работи градивно, дисциплинирано, давайки образец за институционална отговорност. Опозицията е призвана да бъде ярка, смислена и съответна на времето и пространството, вместо охотен съизвършител в превръщането на Народното събрание в цирк. Пряката работа на националното посланичество е законотворчество, а не вътрешнопартийни интриги. Чрез законодателни начинания депутатите материализират политическо държание, а не вземат участие в злословия, с цел да създадат положително усещане на националното управление. Никой на никое място и в никакъв случай не е отричал парламентарния темперамент на републиката, минимум регионалният ръководител на Българска социалистическа партия, по тази причина в позицията на четиримата прозира нещо по-дълбоко и нелицеприятно, стимулирано от личен интерес.

Един политически водач като други Гергов има право и на политическо, и на персонално мнение. Макар че в съответния случай той изрази само и единствено лична оценка във връзка взетите ограничения в изискванията на пандемия. Надяваме се, че персоналното мнение към момента не е неразрешено в Българска социалистическа партия от другарката Нинова.

Парламентарното държание на нашата група не е оскърбление, а угодничество, изключително с предлагането, на което президентът даже наложи несъгласие. Това повдига въпроса за качеството и потенциала на хората, които сме изпратили да ни съставляват. Вместо да губят време в пространни известия до медиите с темперамент на неоправдателни присъди, можеха да работят по директните си отговорности да бъдат на практика опция, а не псевдо такава.

Етикетите „ самоовластяване “, „ тоталитарност “ и „ слугинаж “, които използват другарите депутати, единствено удостоверяват втория проект на тяхната медийна изява. Всеизвестната е максимата, че най-хубавата отбрана е офанзивата, по тази причина ясно разбираме какво се крие зад акта им. Да се измести тематиката, да се сложи различен акцент в публичното пространство, с цел да се скрият действителните процеси, които вървят под повърхността. А тези процеси се обрисуват от кръг въпроси като:

1. Защо Българска социалистическа партия в Народното събрание непрестанно е в режим на просташки кавги?

2. Защо Българска социалистическа партия в Народното събрание непрекъснато избира конфликтното държание?

3. Защо предложенията на Българска социалистическа партия в Народното събрание не са действително и обективно различни?

4. Защо популизмът е взел връх в реториката на парламентарните представители?

5. Защо демагогията е желаната линия на държание в парламентарната група пред разговор с единствена грижа – положението и вероятностите на България и българите?

6. Кой и за какво има интерес от това държание?

7. Кому е преференциално това положение на съпротива с ниско качество на законодателни начинания?

8. Кой съзнателно държи парламентарната група в тази кондиция? Защо я държи?

Отговорите на горните въпроси дават съображение за обоснованото съмнение, че сделки, колабориране и „ заиграване “ с ГЕРБ има, само че то не е в Пловдив. Адресът е в столицата и кабинетът е на „ Позитано “ 20, където господства правилото „ Разделяй и владей “.

В умозаключение – медийните постановки на четиримата приятели депутати точно са прям слугинаж, зависещ на персонална полза с вярата да им бъде обезпечен още един мандат на депутатските банки. Ако бяха употребявали времето и напъните си, отделени за реакция против регионалния ръководител, в директна законодателна работа, евентуално Българска социалистическа партия щеше да бъде действената опция, която претендира, че е. Ако бяха отделили и време да бъдат измежду хората, щяха да схванат настроението и мнението им. И това са сериозните бележки в писмото на други Гергов до членовете на Националния съвет. За разлика от четиримата приятели депутати, той не си разреши да го оповести в медиите, тъй като както сподели и в изявлението си, вътрешнопартийните тематики са за партийните конгреси. Тази ремарка отбягва на другарите депутати, тъй като поставената им задача е да предизвикват спор на партийния терен. Изпълнението на тази задача, както знаем всички, носи точки пред националното управление. Този терен е прочут и безвреден, заради което желан за играчите, на които липсват мащаби и хоризонти за правене на политика в полза на обществото.

И напълно най-после – към другарите депутати: Разбираме мотивацията ви, само че най-малко избягвайте да говорите за достолепие и чест, тъй като това не са празни думи! Но, в случай че може, не участвайте в тактиката за намаляване на партията и превръщането й в посредствена съпротива.

Ние, членовете на Изпълнителното бюро, единомислещо се разгласяваме за консолидацията вътре в Партията; ще се противопоставим на всички опити за вътрешнопартийно разделяне и взаимно опълчване. Точно такава е главната концепция от позицията на други Гергов, а тя се съдържа в думите му: „ В изискванията на рецесия политиците би трябвало да се сплотяват, да дават оферти и решения, а не да търсят дребни политически дивиденти “.

Приета с Решение № 196 на Заседание на ИБ от 23.04.2020 година

ИБ на Българска социалистическа партия – Пловдив:

Красимир Трифонов , ръководител на Горско стопанство на Българска социалистическа партия - Пловдив

Николай Радев, зам.-председател, ръководител на ППГОС в Общински съвет - Пловдив

Теодора Халачева, зам.-председател, депутат

Георги Търновалийски, член, депутат

Димитрина Вакрилова, секретар „ Организационни действия “

Петя Манева, секретар „ Финанси “

Нина Чавдарова, член, Медийна политика

доцент Ангел Иванов , член, зам.-председател на Общински съвет - Пловдив

доктор Любомир Паунов, член, координатор на МО на Българска социалистическа партия - Пловдив

Тодор Стоилов, член и ръководител на районен съд - Централен

доктор Атанас Баташки, член и ръководител на районен съд - Северен

Добромира Тошева, член и ръководител на районен съд - Тракия

инж. Йордан Василев, член и ръководител на районен съд - Източен

Костадин Беларев, ръководител на районен съд - Южен
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР