Телевизионният водещ Сашо Диков разпространи отворено писмо до лидера на

...
Телевизионният водещ Сашо Диков разпространи отворено писмо до лидера на
Коментари Харесай

Сашо Диков с писмо до Слави: Лъжеш хората! Самоубиваш се, събуди се!

Телевизионният водещ Сашо Диков популяризира отворено писмо до водача на " ИТН " Слави Трифонов, в което разяснява както персоналното му държание, по този начин и това на хората, които е пратил в Народното събрание.

Ето какво написа Сашо Диков към Слави Трифонов (без редакторска намеса):

Слави се самоубива. Все още нямам доверие, че го самоубиват! "

Слави не пее добре. Май и на виола свири криво-ляво. Но пък разпродаде стадион " Васил Левски " по-бързо от Мадона....

И милиони гласоподаваха на неговия референдум, в началото с шест въпроса, а след това - с три. И нито един от тях не решаваше значим проблем за страната. В последна сметка единствено няколко хиляди гласа не стигнаха тези въпроси да бъдат наложителни. И Слава Богу, май...

Слави направи партия, мълча дълго в предизборния интервал, стана втори и стартира да се държи като " хванал Бога за.... по Ваш избор. "

В жанр " нямо кино " даже завоюва вторите избори и, както споделя адв. Хаджигенов: " Слави стана Бог, а за негов Пророк дефинира Тошко ".

И стана ужасно!

Немалко хора чакаха да стане ужасно хубаво, а то стана ужасно гадно. Татуировката на гърба с 20-сантиметрови букви " No Mercy " ( " Без благосклонност " ), той постави на челото си, а буквите са 50-сантиметрови.

Слави, ти стартира с безмилостно нарушение на съществени правила в политиката. Тук изреждам 4 точки, а по-долу ти оставям и някои обяснения:

1. Ти прояви не просто пренебрежение, а напряко безмилостното оскърбление към възможните си съидейници и сътрудници.

2. Ти приложи безмилостно и нахално двойни стандарти.

3. Ти позволи безумни прояви на неопитност, боязън и сватбарщина при кадровите решения.

4. Ти позволи отчайващо тъпи неистини за елементарно проверими неща.

Слави, по точка едно.

Сигурно помниш, в края на м. май те посетих в един неделен следобяд в големия ти полумрачен кабинет в " Левски Г ". Оставям настрани типа ти.

Казах ти да престанеш да се криеш, да седнеш на една маса (буквално) с другите партии и дадеш знак, че вършиме нещо дружно. Според мен, този знак щеше да увеличи резултатите и на трите партии в идните избори на 11-и юли.

В деня преди печалната конференция в Българска телеграфна агенция, когато най-сетне подвигна телефона си, ти споделих, че би трябвало да престанеш да унижаваш другите партии, а да приказваш с тях обществено. Напомних ти, че депутатите ти са малко над 60, а не 160. Ти ми наприказва куп неща за " протестните партии ". Особено злокобно прозвуча изказване по адрес на един от хората там...

Обаче нафуканото ти държание в жанр " политиката на свършените обстоятелства " продължи. Първото държавно управление ни заяви самичък още преди да бъдат оповестени крайните резултати (на запис с аутокю). Във втори епизод от политическото шоу " Кой ще одобри мандата " разбрахме формалния претендент не преди, а след последния миг.

Уж министрите щяха да бъдат оповестени непосредствено в Парламента, само че в жанр " Бойко Борисов " ти се отметна и удостои някои партии с достойнството имената на министрите да им бъдат обявени (и то без дебат) минути преди формалното оповестяване.

И като гарнитура - никакви писмени съглашения, никаква смяна на имена след диалозите. Това беше по точка едно.

Слави, по точка две.

Първият ти избор на министър председател беше човек с безспорни качества, съгласно мен. Но извънредно съкрушен от политическото си минало на основна фигура в предходни държавни управления. И единствено поради шума към неговото минало ти го смени.

Вторият ти формален претендент обаче, се оказа несполучлив продавач на шнорхели. Интересно ми стана да схвана, че офисът на тази " мултиконтиненталната компания " е... в Орландовци. Но това е най-малката неволя!

От парламентарната естрада твоят Тошко (под бурните овации на ГЕРБ и Движение за права и свободи, до каква степен се докарахте) громеше Асен Василев като " апаш на интелектуална благосъстоятелност " и Кирил Петков като " участник в какви ли не тъмни покупко-продажби ". Поантата - " апаш на такава благосъстоятелност не може да бъде министър в твоето държавно управление ". Но когато се оказа, че последният ти (засега) пишман министър председател има проблеми с докторантурата си, реакция няма. Същият този прояви селската безочливост да каже, че щял да позволи публикуването на дисертацията си " единствено против възнаграждение "...

Още по-нелепо стана когато се разбра, че твоят прословут юрист Петър Илиев е откраднал интелектуална благосъстоятелност от своя колежка. После изкупил компрометиращата го книга от всички вероятни места. И какво последва? Вместо правосъден министър в първия вид, Илиев към този момент е вътрешен министър в екипа на Плавника. Това беше по точка две.

Слави, по точка три.

Когато даваш мотив на Еднокнижния Бойко да се гаври на тематиката граматика (с основание), значи напълно си изтървал нещата. На 3-ти август във връзка неизпратената покана за диалози с ГЕРБ, той се изцепи: " все ми е тая дали ще ми изпрати необразовано написана покана ". И в действителност по какъв начин позволи на поканите за диалози с партиите в текст от три реда да има седем граматически неточности?!

В петък, 17 часа, стана известно името на Анонимника, комплициран от теб за министър председател. Веднага най-малко трима депутати от опозицията споделиха, че до обяд през същия ден кандидат-премиер е бил Петър Илиев. Като реакция от Има Такъв Народ последва: " Не, той е избран преди две седмици " (за тази неистина на Има Такъв Народ малко по-късно).

Но какво пролича 4 часа по-късно от присъединяване на Шнорхела в " Панорама ":

Той в действителност даваше тип на човек, преди малко изритан на сцената пред прожекторите, комуто е казано: " приказва каквото ти пристигна на мозъка, с цел да спасим шоуто ".

Освен глуповато звучащото му самочувствие, той пледираше за последователност (може би от Б.Б.), за консенсус (вероятно с ГЕРБ) и стигна до гвоздея на програмата си, че ще " ревизира Преспанския контракт ". Запознати са наясно, че Преспанският контракт е сред Гърция и Северна Македония, и че България, даже с уникум-премиер (според неговите думи), не може нищо да направи.

Друг е въпросът за какво Бойко Василев не го поправи. Според мен, тъй като щеше да го направи за смях пред аудиторията по този начин, както го унищожиха след предаването в обществените мрежи.

След гвоздея пристигна и черешката: фантазията му била " да направи България просветена страна ". Представяте ли си от едната страна озверялата безскрупулна мафия с милиарди и от другата страна - нашият сбърканяк просвещава българите.

След черешката не знам какъв плод следва, само че желая да кажа, че от устата му не се чуха думите " корупция " и " Гешев ". За страдание тези думи не се чуха и от устата на водещия, само че това е друга тематика...

За кадровата политика странностите са безчет: Пророкът Тошко атакува с ченгеджийски номера служебните министри, а брани героичен Петър Илиев. Какво се " трансформира ": вместо правосъден, става вътрешен министър.

Eдна докторка е здравен министър в първия вид, във втория - нещо напълно друго. Финансистът Любомир Дацов беше преди министър на стопанската система, в този момент въобще го няма. Анонимен юрист от Велико Търново, изрекъл най-грозни обиди по адрес на " Демократична България ", е министър на правораздаването и така нататък

Слави, по точка четири.

Защо трябваше дни наред да лъжете, че Петър Илиев в никакъв случай не е бил обсъждан за министър председател, а едвам сряда сутринта по БТВ Тошко Йорданов да признае, че сте лъгали? Но това въпреки всичко е неистина на дребно. Голямата истина е, Слави (според мен), че:

Лъжеш (излъга) доверието на стотици хиляди млади и образовани българи. Унижаваш (унизи) тези, които могат (можеха) да са ти съдружници.

Дори направи немислимото: на тематиката " морал " Бойко Борисов да звучи безапелационно. Цитирам: " голямо оскърбление е за всяка партия да поддържа държавно управление без никакви политики ".

Ти принуди почитан професор като Николай Слатински да извика: " Има Такъв Народ показва обезчестяване на политиката и опозоряване на демокрацията. Има Такъв Народ играе брутално, безпардонно и надменно ".

Теодор Ушев отиде още по-далеч: " Оставка, Мутро! Вземай си бездарните сценаристи и музиканти и се омитай в крайпътно заведение край Учин Дол, където ви е мястото ". С някои крайности на Тео няма да се съглася. Но съществуването им в неговия текст е показателно.

Слави,

ти прекрачи границите на естественото политическо държание и си на път да си навлечеш не просто разочарованието, а презрението на голям брой свестни и интелигентни хора. Как не проумя, че са нужни хора не толкоз с непознати езици, а със лични топки?!

Имаш ли ход обратно (който в действителност е напред) не знам...?! Знам, че ще бъдеш осъден. Как? Трудно ми е да кажа.

Ще завърша с нов откъс от Николай Слатински като послание към депутатите, които би трябвало да гласоподават твоето държавно управление: " В такава перверзия не можем да участваме, тъй като сме морални хора с правила и виновни пред гласоподавателите си. С други думи пред Суверена, в който вие от Има Такъв Народ се кълнете, до момента в който пет пари не давате за него. "

И най-после ще прибавя още нещо от мен. Един от министрите, който голям брой българи приветстват, сподели, че в случай че се объркат нещата, ще бъде първият на площада. Дано такива хора влязат в листите на някоя от сегашните, а за какво не и в бъдеща партия. При нови избори такива хора могат с общи (подчертавам, общи) старания и гений да изпратят на политическото гробище всички пишман месии и пишман спасители.

Спестявам конфузни за теб обстоятелства от взаимната ни работа и нека проумееш, че нито си чак толкоз самостоятелен, колкото се опитваш да се изкараш, нито си чак толкоз огромен труженик на свободното слово. Нека това си остане сред нас и да те принуди най-сетне да слезеш от " тенекиения престол в Левски Г ". И въпреки по спортен екип, слез и седни с " грешниците "...

Защото това, което властваше до момента, е ужасяващо. Не ми се мисли, в случай че се върне отново на власт, за което с досегашните си дейности по-скоро помагаш. Не ми се мисли за печалното ти държание по време на изявлението, когато Б.Б. гостува в твоето студио, и това да се повтори още веднъж в голям мащаб.

Събуди се! Особено в случай че не са те приспали с " огромна доза "...
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР