Телевизионният рейтинг на олимпийските игри е значително по-нисък от нивата,

...
Коментари Харесай

Зрителският интерес към олимпийските игри спада глобално

Телевизионният рейтинг на олимпийските игри е доста по-нисък от равнищата, които се следиха на игрите в Рио преди пет години, както и в Лондон през 2012 година Данни за откриващата гала и първите няколко дни демонстрират, че това са минимум гледаните олимпийски игри в историята.

Сравнението на игрите в Токио с други не е елементарно поради часовата разлика и множеството платформи, които предават онлайн, само че все пак наклонността е ясна. 16.9 млн. души в Съединени американски щати са гледали церемонията за разкриване, като това е спад от 36% по отношение на откриването на олимпиадата през 2016 и 58% по отношение на Лондон през 2012 година

Според NBC, която извънредно предава игрите от Токио, това е най-малкият брой хора, следили церемонията, от 33 години. Гледаемостта на най-големия състезателен конгрес набъбна до 19.4 млн. души на 25 юли, само че от този момент пада, като стига 15.7 млн. три дни по-късно.

Проблемът е сериозен за NBC, откакто малкия екран заплати 7.65 милиарда $, с цел да резервира правото на само лъчение до 2032 година, когато ще се проведат игрите в Бризбейн в Австралия. Компанията предава надпреварите по осем свои канала, а настрана има опция и за гледане посредством стрийминг услугата на NBC - Peacock. Излъчването е гратис в Съединени американски щати, като изключение прави мъжкият баскетболен шампионат. Ако има искащи да гледат шампионата, то могат да го създадат единствено през Peackock против сумата от 4.99 $.
Причините
Притежаваната от Comcast телевизия намира повода за спадащия зрителски интерес в няколко фактора. " Имахме малко неприятен шанс, имаше отрицателни настроения към игрите, тя беше отсрочена с година, а и няма почитатели ", декларира Джеф Шел, изпълнителен шеф на NBCUniversal, пред Reuters.

Според специалисти другите вероятни канали и способи за гледане объркват хората, което води до в допълнение намаляване на интереса. " Преживяването за фена би трябвало да бъде опростено ", счита Патрис Кукинело, който работи като кредитен анализатор.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР