Телевизионната аудитория на прогнозата за времето я очаква изненада: специална

...
Телевизионната аудитория на прогнозата за времето я очаква изненада: специална
Коментари Харесай

Програмата за развитие на ООН прекъсва глобалния телевизионен ефир с шокиращи метеорологични прогнози от бъдещето

Телевизионната публика на прогнозата за времето я чака изненада: специфична прогноза от 2050 година Докато форматът е прочут, прогнозите, водени от деца, са нещо ново. Тези млади телевизионни метеоролози се причислиха към Програмата за развиване на Организация на обединените нации (UNDP) за нейната нова акция Weather Kids, основана в партньорство с WMO и The Weather Channel, потребителска марка - флагман на Weather Company.

С поддръжката на международни звезди и посланици на благосклонност на ПРООН, като носителката на Оскар Мишел Йео от Малайзия, американският артист Кони Бритън и датският артист Николай Костер-Валдау, акцията е част от напъните на ПРООН за повишение на осведомеността за въздействието на изменението на климата и за активизиране на хората по света да подхващат значими дейности в региона на климата в името на бъдещите генерации.

Гледайте прогнозата за 2050 година, показана от Weather Kids:

Сегментът предизвестява феновете, че повишаващите се температури ще доведат до още пагубни въздействия, провокирани от изменението на климата, като тези, които изпитваме сега върху хората и международната стопанска система. Очаква се да окажат влияние върху 94% от децата по света, закани за продоволствената сигурност и евентуално нарастване на сметките на данъкоплатците в международен мащаб от трилиони щатски долари. " Това е полуда! Училищата са затворени, тъй като е прекомерно горещо. Горските пожари гълтам цели градове, а наводненията вършат всичко мокро и непоносимо ", афишира младият водещ.

Прогнозата приключва с въздействаща молба от децата: " За нас това не е просто прогноза за времето. Това е нашето бъдеще. " Зрителите се предизвикват да подпишат заричане за деяние, като вземат устойчиви финансови решения и се образоват по отношение на климатичните решения и световните дейности в региона на климата. Новата видео поредност на ПРООН, озвучена от Николай Костер-Валдау, която добавя акцията, акцентира някои от съответните решения, които към този момент се случват.

" Weather Kids насочат мощен апел, с цел да ни предизвести за бъдеще, което сигурно ще се материализира, в случай че не предприемем смислени дейности в региона на климата през днешния ден ", споделя Ахим Щайнер, началник на Програмата за развиване на Организация на обединените нации (ПРООН). " Продължаващата инерция във връзка с изменението на климата ще докара до все по-необитаема планета за " днешните деца " и бъдещите генерации. Можем да поправяме курса, единствено в случай че се движим със скорост и мащаб в този момент. Това включва декарбонизиране на нашите стопански системи и възстановяване на достъпа до чиста сила за всички, отбрана и възобновяване на нашия натурален свят и предоставяне на глас на общностите при взимане на решения за климата в техните страни. "

" Кризата с климата е определящото предизвикателство, пред което е изправено човечеството, и е тясно преплетена с рецесията от неравенството. 2023, както и последните 9 години, бяха най-горещите в историята ни. Екстремните метеорологични феномени се усилват и имат голямо социално-икономическо влияние - горещи талази, наводнения, суша, горски пожари и интензивни тропически циклони. Покачването на температурата на океана и повишението на морското ниво се форсират. Морският лед се топи и рискуваме да загубим ледниците, които са жизненоважни за нашите скъпи водни ресурси и екосистеми. Метеорологичните и хидроложките служби и учените по целия свят афишират Червен код. Увеличават напъните си за справяне с предизвикването. Нашите решения през днешния ден ще оформят бъдещето на доста генерации напред. Тази акция е апел за незабавни дейности в името на хората и планетата ", казва Селесте Сауло, общоприет секретар на WMO.

Weather Kids е подкрепена от по отношение на изменението на климата и дейностите в региона на климата. Новосъздаденият климатичен център на ПРООН дава най-голямото портфолио от способи за поддръжка на системата на Организация на обединените нации за дейности в региона на климата в близо 150 страни. Водещата самодейност Climate Promise на ПРООН поддържа дейности за справяне с световното стопляне, като работи с 85% от разрастващите се страни в света по техните NDC проекти.

Създадени да имитират прогнозите за времето, които телевизионните фенове виждат всеки ден, те са създадени благодарение на данни от Междуправителствения панел по изменение на климата (IPCC) и платформата с данни на UNDP.

Weather Kids ще се излъчва по новинарските канали в над 80 страни по света. Този световен обсег стана вероятен с помощта на необятната коалиция от сътрудници, доста от които дадоха от своето време и старания за тази обща идея. В допълнение към нашите съществени сътрудници WMO и The Weather Channel, водещата потребителска марка на Weather Company, ПРООН биха желали да благодарят на: Activista; Earth X; Pvblic Foundation, The Artery, интернационалната консултантска организация по връзки ICCO и SAWA, световната асоциация за кино реклама и нейната мрежа от членове. За разширение на световния обсег на акцията Европейският съюз за радио и телевизия (ЕСРТ) е стратегически сътрудник, като редица членове на ЕСРТ интензивно вземат участие в акцията Weather Kids. Наред с това Eurovision News поддържа акцията като спомага за разпространяването на нейното наличие измежду електронни медии по целия свят.

Кампанията Weather Kids е част от напъните на ПРООН да въодушеви публичен диалог и да насърчи дейности по отношение на изменението на климата по пътя към договарянията на COP30 за климата, които ще се проведат в Бразилия през 2025 година COP30 ще означи десетата годишнина от Парижкото съглашение за климата от 2015 година и ще даде сериозна опция светът да тръгне по пътя към ограничение на световното повишаване на температурата до 1.5°C, като страните показват нов кръг от дейности в региона на климата и цели, които възнамеряват да подхващат. Тези проекти, известни като " Национално избрани приноси " (NDC), са в самото сърце на световната битка против изменението на климата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР