Телевизионен комик води на първия тур на изборите в Украйна,

...
Телевизионен комик води на първия тур на изборите в Украйна,
Коментари Харесай

Вашингтон пост: На вота в Украйна доминираха тревогите


Телевизионен комедиант води на първия тур на изборите в Украйна, написа "Гардиън ", като цитира частични резултати от преброяването на бюлетините. Изданието отбелязва, че Владимир Зеленски се чака да завоюва внушителна преднина на първия тур и отбелязва, че един комедиен артист без никакъв политически опит може да стане идващият президент на Украйна.

"Индипендънт " също оповестява, че Зеленски води след първия тур, само че акцентира, че всички погледи са ориентирани към трагичното отпадане на някогашния министър председател Юлия Тимошенко, която обаче оспорва прогнозните резултати, показващи, че не стига до втори тур, оставайки малко след президента Петро Порошенко. Вестникът цитира украинския политически наблюдаващ Володимир Фесенко, съгласно който акцията на Тимошенко е била популистка и се е провалила в посланието си. Той счита, че съсредоточаването на Порошенко върху армията и религията, и обръщането Зеленски към младежите и бъдещето са се оказали по-важни за гласоподавателите.

По думите на Фесенко Тимошенко ще оспорва до дъно, преди да се концентрира върху своето възмездие. Анализаторът счита, че тя съвсем несъмнено ще поддържа на втория тур Зеленски. Повечето от останалите опозиционни претенденти евентуално ще създадат същото, което значи, че шоуменът е съвсем сигурен любимец, отбелязва "Индипендънт ".

"Вашингтон пост " разяснява, че на изборите са доминирали паниките, които буди вялата стопанска система, прозападния ѝ курс и изтощителната, продължаваща към този момент пет години война с проруските сепаратисти.

Изданието прибавя, че мощното показване на Зеленски отразява ширещото се отчаяние от това, което доста хора считат за липса на осезаема смяна пет години след прозападната гражданска война. Ако неопитният в политическо отношение претендент Зеленски победи, той ще се изправи пред доста провокации, от справяне с икономическите компликации до договаряния с съветския президент Владимир Путин, отбелязва "Вашингтон пост ".

"Няма смешка, украински ефирен комедиант печели първия тур на изборите ", написа "Ню Йорк таймс " и акцентира, че това е огромно проваляне за политическата класа в Украйна. "Това е мощно показване на нетрадиционен претендент без никакъв политически опит, добавя вестникът.

"Ню Йорк таймс " дефинира резултата от вчерашния първи тур като слисващ и разяснява, че резултатите от президентските избори са значими за бъдещето на страната, трансформирала се в европейската фронтова линия в новата епоха на борба сред Русия и Запада.

"Уолстрийт джърнъл " отбелязва, че в резултатите от украинските избори прозира отчаяние от политическия хайлайф във втората най-бедна страна в Европа. Изборната конкуренция в Украйна се следи с огромно внимание, както от Русия, по този начин и от Запада, написа вестникът.

Германските "Велт " и "Франкфуртер алгемайне цайтунг " означават, че изборите са били значим тест за настройките след проевропейските митинги на Майдана преди пет години. "Франкфуртер алгемайне цайтунг " добавя, че на изборите са се явили общо 39 претенденти - толкоз, колкото в никакъв случай до момента на президентски избори в Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР