Телевизионен журналист е в болница след нападение от служители на

...
Телевизионен журналист е в болница след нападение от служители на
Коментари Харесай

Борисов иска строго наказание за побойниците на репортера Върбанов


Телевизионен публицист е в болница след нахлуване от чиновници на склад във Велико Търново, които са обект на негово следствие. Репортерът Димитър Върбанов е бил пребит, до момента в който е снимал продължение на следствие, обвързвано със склад за храни с изминал период на валидност. В момента е настанен в Неврохирургията на Великотърновската болница с голям брой контузии по главата и ръцете, само че без заплаха за живота. Полицията и прокуратурата започнаха следствие по случая.

Премиерът Бойко Борисов е изискал незабавно да му се рапортува за следствието на случая с журналиста Димитър Върбанов и отговорните за нападението да бъдат най-строго осъдени.

От Ню Йорк, където е на посещаване за присъединяване в сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации, министър-председателят разяснява случая. "Разговарях с Терзийски, шефа на полицията. Той е в Хага. Да кажем, че в 2 или 3 през нощта българско време. Дал съм им час и половина период да ми рапортуват - задържани, арестувани, надлежно, побойниците и с цялата суровост на закона да бъдат осъдени. Така че уповавам се и прокурорите бързо да издигнат обвинявания, несъмнено, по всички правила на наказателния закон. Това е неприемливо. Знаете, аз единствено за кимване или намек махам от парламентарната група към публицист. Такова нещо не може да се толерира. Не единствено да се толерира, просто би трябвало да сме извънредно непримирими към сходни действия ", съобщи Бойко Борисов, представен от Българска национална телевизия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР