Телешкото е изключително вкусно и полезно месо. Разбира се, е

...
Телешкото е изключително вкусно и полезно месо. Разбира се, е
Коментари Харесай

Какви са ползите от яденето на телешко месо

Телешкото е извънредно вкусно и потребно месо. Разбира се, е от голяма важност в какви условия е отглеждано животното и дали се е хранило най-вече с трева или със зърно.

Винаги избирайте прясно месо, от потвърден източник, без значение дали ресторант или магазин. Био месото, от животно хранено с трева, съдържа цялостен протеинов профил и е доста по-вкусно, оповестяват от foodpanda.

Благодарение на огромните площи зелени пасища, Англия е водач в продажбата на качествено месо.

- Телешкото месо е едно от най-питателните храни и съдържа всички нужни аминокиселини за създаване на мускули и кости.

- Също по този начин е превъзходен източник на витамини от група Б (жизненоважни за мозъчната функция) и най-абсорбиращата се форма на желязо (наричана хем желязо), която построява червени кръвни кафези и ви дава сила. Нейният богат магазин на цинк подкрепя имунната система.

- Това месо съдържа както наситени, по този начин и мононенаситени мазнини, (за които се счита, че защищават от сърдечни заболявания). Противно на преобладаващата доктрина, се оказва, че няма положителни доказателства в поддръжка на концепцията, че наситените мазнини са нездравословни.

- Месо от наедрял рогат добитък, хранено с трева, е превъзходен източник на омега-3 мастни киселини и конюгирана линолова киселина, която някои изследвания демонстрират, че понижава риска от рак, затлъстяване, диабет и някои нарушавания на имунната система.

- Телешкото е елементарна храна за готвене. Не изисква комплицирани процедури за подготвяне.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР