Теленор ще продължи да изследва различите възможни приложения на 5G

...
Теленор ще продължи да изследва различите възможни приложения на 5G
Коментари Харесай

Теленор България продължава с тестовете на 5G технологията

Теленор ще продължи да изследва различите вероятни приложения на 5G технологията в България до края на годината.

„ Досега тествахме приложението на 5G в опазването на здравето, менторството и развлекателната промишленост и резултатите от тестванията демонстрираха капацитета на услугите, основани на технологията от ново потомство в разнообразни сфери на стопанската система и ежедневния живот на потребителите “, съобщи основният механически шеф на Теленор Владимир Радойчич на събитието Парк Офис в София.

“През последните няколко месеца успяхме да изпробваме 5G технологията и сме доста удовлетворени от получените резултати. Благодарение на 5G, над 11 000 души следиха във Фейсбук медицински обзор от разстояние, а видеото за менторската сесия в региона на готварството доближи до над 16 000 във Фейсбук. Повече от 2 200 консуматори гледаха онлайн и с висока резолюция концерт на Орлин Павлов в приложението MyTelenor, а над 1 000 консуматори съумяха персонално да се допрян до опциите, които предлага 5G. До този миг в тестванията сме използвали съвсем 4 000 GB данни. В момента, в парк офиса тестваме и опцията за обезпечаване на високоскоростна wi-fi съгласуваност през 5G”, разяснява господин Радойчич. “По време на тестванията неведнъж регистрирахме скорост за събаряне (download) от над 1 гигабит в секунда”, добави той.

Директорът на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ проф. доктор Асен Балтов, известният майстор-готвач Андре Токев и артистът и артист Орлин Павлов също бяха посетители на събитието и споделиха своите усещания и опит с технологията.

“Демонстрираното по време на проби до момента е единствено част от вероятните приложения на 5G, само че сме изключително щастливи, че и хиляди консуматори съумяха да станат част от напъните ни в развиването на 5G-услугите в България”, съобщи господин Радойчич.

Теленор възнамерява да продължи с тестванията на технологията през идващите месеци, като в идващите тествания ще се търсят 5G-решения на съответни потребности в сферите на производството и други.

“Предварителните резултати от тестванията на 5G са доста окуражаващи. Много сме удовлетворени и от представянето на нашия екип”, сподели основният механически шеф на Теленор. “Продължаваме и позитивния си разговор с българските институции по отношение на освобождението на нужния радиочестотен набор и за нужните промени в строителните регулации, без които развиването на мобилните технологии от ново потомство в страната ще бъде доста мъчно, добави господин Радойчич.

Повече информация и вести към 5G тестванията на Теленор са налични тук.

Теленор е водеща телекомуникационна компания с над 3 милиона дейни консуматори в България. От 1 август 2018 година Теленор България, дружно с Теленор Унгария и Теленор Сърбия и Черна Гора, са част от PPF Group.

PPF Group влага в голям брой пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, машиностроене, биотехнологии, обезпечаване, недвижими парцели и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, Съединени американски щати и Азия. Групата има активи на стойност над 45 милиарда евро (към 31 декември 2018 г.).

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР