Telenor няма желание и не се опитва да привлече повече

...
Telenor няма желание и не се опитва да привлече повече
Коментари Харесай

Telenor не търси други кандидат-купувачи за бизнеса в България и региона

Telenor няма предпочитание и не се пробва да притегли повече кандидат-купувачи за портфолиото на оператора в Централна и Източна Европа, съобщи основният изпълнителен шеф на компанията в изявление за Reuters.

Сигве Бреке, президент и основен изпълнителен шеф на групата, съобщи, че компанията не е инициирала продажбата и ползата не е предизвикан от нейна поръчка.

 Telenor удостовери, че има покупател за бизнеса ѝ в България
Telenor удостовери, че има покупател за бизнеса ѝ в България

Остава обаче въпросът кой е той

" Не се опитваме да създадем съревнование и да получим повече предложения. Така че ние просто оценяваме входящата оферта. Тя е задоволително забавна за нас ", сподели той.

По медийната информация активите на Telenor в България, Унгария, Сърбия и Черна гора може да бъдат продадени на американския фонд KKR за сума към два милиарда евро. Официално удостоверение на сумата и евентуалния покупател към момента няма.

 Сръбско издание: KKR купува бизнеса на Telenor
Сръбско издание: KKR купува бизнеса на Telenor

Американският фонд към този момент има кабелен оператор и малките екрани

Със своите 178 милиона клиенти в 12 страни Telenor е втората най-високооценявана компания в Норвегия след Statoil. Акциите ѝ нарастнаха с 36 % за последните 12 месеца след растеж на облагата.

Печалбата преди налози, лихви и амортизации (EBITDA) на Telenor България през 2017 година е 247,22 милиона лв., спад от близо 4 милиона по отношение на 2016 година, когато компанията регистрира 250,76 милиона лв., излиза наяве от финансовият доклад на сдружението. Намалява и маржът на облагата от 37,6% до 36,6% през 2017 година.

Мобилният оператор регистрира лек растеж на приходите до 675 милиона лв. през 2017 година, по отношение на 667 млн. лева година по-рано.

В Унгария, Черна гора и Сърбия облагата на компанията се усилва леко, сочи още финансовият доклад на цялата група.

Като цяло Telenor Group записва 6,6% растеж на облагата и прибавя осем милиона клиенти през 2017 година в международен мащаб. Маржът се усилва от 36,7% през 2016 година до 39,3% през 2017 година.

 Telenor в България записва по-ниска облага през 2017 година
Telenor в България записва по-ниска облага през 2017 година

Президентът на групата отхвърли да разяснява детайлности по отношение на договорката за активите в България и района
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР