Теленор България обяви официалния старт на своята 5G мрежа в

...
Теленор България обяви официалния старт на своята 5G мрежа в
Коментари Харесай

Теленор официално обяви търговския старт на своята 5G услуга в България

" Теленор България " разгласи формалния старт на своята 5G мрежа в страната . Компанията показва ненадминатото качество и потенциал на мрежата от последващо потомство с тест за скорост онлайн по време на особено събитие в Бургас.

Гостуващите клиенти на " Теленор " станаха очевидци на скорости достигащи до над 1500 гигабита в секунда за събаряне и 113 за качване на данни, демонстрирани редом посредством няколко приложения на 5G. На специфичното събитие за комерсиалния старт на 5G " Теленор " направи серия от демонстрации, които да покажат опциите на новата технология, като репортаж онлайн в 4K качество, виртуален гейминг, както и виртуални симулации на разнообразни приложения на 5G в няколко промишлености.

5G от " Теленор " е към този момент налично допълнително от 60 обитаеми места в цялата страна, в това число столицата София, Бургас, Варна и Пловдив, по-големи градове и морски курорти. " Теленор " бе първият мобилен оператор в България, който през 2019 година направи серия от демонстрации на опциите, които новата технология предлага. Сред тях бяха - първият 360-градусов медицински обзор от три разнообразни местоположения, както и първият концерт, излъчен с помощта на 5G.

Теленор разгласи, че стартира да предлага и закрепен интернет достъп посредством 5G. Услугата дава широколентови услуги до дома с помощта на безжична мобилна технология. Всички нови и сегашни клиенти към този момент ще имат достъп до доста високи и постоянни интернет скорости, които ще доближат до тях посредством висококачествената и надеждна 5G мрежа на Теленор.

" Откакто осъществихме първия 5G видео диалог през 2019 година , ние учим, тестваме и развиваме своята мрежа, с цел да можем да предложим на клиентите си допустимо най-хубавото 5G преживяване. Сега е точният миг и с огромна горделивост ние даваме началото на своята 5G услуга за всички наши клиенти ", сподели Джейсън Кинг, основен изпълнителен шеф на " Теленор България ". " Днес " Теленор " отваря нова страница в своя принос за цифровата промяна и развиването на цифровото общество в страната. Кауза, в която влагаме през последните 20 години и ще продължим и в бъдеще. Осигуряването на допустимо най-хубавото потребителско прекарване в нашата мрежа, както и основаването на удобни условия за клиентите и бизнеса във връзка с това постоянно да имат наличен, бърз и сигурен онлайн живот, остава наш водещ приоритет ", добави господин Кинг.

Към момента над 55% от устройствата в портфолиото със смарт телефони на " Теленор " поддържат 5G съгласуваност. Клиентите на телекома ще имат достъп до от друг ценови клас, изцяло подготвени да работят в 5G мрежата.

" Стремежът ни е да предоставим 5G на всички. Ето за какво ще предложим 5G на всички наши клиенти без спомагателни разноски, като част от всички наши тарифни проекти с контракт. Уверихме се, че сме построили нужната 5G екосистема, която да даде опция за сполучливото внедряване на новата технология, започвайки от качествената мрежа от международна класа, минавайки през наличните тарифни проекти и стигайки до предлагането на необятен набор от 5G устройства. Основавайки се на най-хубавата 4G мрежа, четирикратно сертифицирана Bets in Test, разработихме 5G технологията, целяща да докара до даването на бързо, надеждно и предпазено мобилно преживяване ", сподели Богдан Узелац, основен търговски шеф на " Теленор България ".

До средата на идната година " Теленор " възнамерява бързо разширение на покритието на мрежата си, с помощта на което да заеме лидерска позиция в качеството и покритието на 5G мрежата .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР