Телекомуникационните компании T-Mobile US и Sprint Corp се сливат в

...
Телекомуникационните компании T-Mobile US и Sprint Corp се сливат в
Коментари Харесай

Сделката, която ще осигури на САЩ технологично предимство пред Китай

Телекомуникационните компании T-Mobile US и Sprint Corp се сливат в договорка за 26 милиарда $. Двете компании са уверени, че ще завоюват доверието на скептичните регулатори, тъй като сливането ще сътвори хиляди работни места и ще помогне на Съединени американски щати да изпревари Китай в основаването на мобилни мрежи от ново потомство (5G).

Споразумението поставя завършек на 4-годишните диалози сред два от водещите американски безжични оператори, подготвяйки основаването на компания със 127 млн. консуматори, която ще бъде голям съперник на първите два играча в сектора - Verizon (116 млн. клиенти) и AT & T (93 млн. клиенти).

Регулаторите в Съединени американски щати, които оспориха в съда опита на AT & T да купи медийния колос Time Warner за 85 милиарда $, ще чакат T-Mobile и Sprint да дефинират цените на комбинираните им безжични оферти.

Лидер в телекомуникациите

Сливането ще сътвори мрежата с най-голям потенциал в Съединени американски щати, ще понижи цените, ще сътвори работни места и ще усъвършенства обслужването в селските региони, сподели Джон Лeджър, изпълнителен шеф на T-Mobile, който ще оглави и новата компания.

Комбинираната компания, която ще бъде наречена T-Mobile, ще има пазарна стойност над 80 милиарда $. Тя ще влага 40 милиарда $ през идващите 3 години, с цел да обнови мрежите си, ще развива безжичните 5G технологии, с цел да обезпечи нужните скорости за зареждане на дрони и самоуправляващи се коли.

Двете компании желаят да приключат договорката през първата половина на 2019 година - амбициозна цел, поради предстоящата интензивната регулаторна инспекция в Съединени американски щати, на която ще бъде подложена тя. Сливането не поврежда конкуренцията, тъй като пазарът в Съединени американски щати е задоволително кондензиран.

Сделката се чака да докара до по-ниски цени както при новата компания, по този начин и при съперниците й като AT & T и Verizon, както и Comcast. Тя ще предизвика противниците й на пазара да ускорят вложенията си.

Надпревара към 5G

Съединени американски щати изостават от Китай и Южна Корея в подготовката за 5G. Сеул към този момент показва технологията по време на Зимната Олимпиада в Пьонгчан, а управляващите в Пекин стартираха проект за разрастване на 5G до 2020 година, като трима снабдители се ангажираха да спазят този период.

Дори и комбинирайки се, Sprint и T-Mobile към момента са доста надалеч от Verizon и AT & T в подобряването на мрежите си, с цел да обезпечат идващото потомство 5G безжична технология. Бюджетът на комбинираното сдружение за вложения в 5G ще бъде по-малък от този на Verizon или AT & T.

Въпреки това, те се надяват договорката да им обезпечи повече благоприятни условия за присъединяване в търг за набор за създаване на 5G в края на есента.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР