Телекомуникационната компания Виваком обяви, че дарява 500 таблета за дистанционно

...
Телекомуникационната компания Виваком обяви, че дарява 500 таблета за дистанционно
Коментари Харесай

Виваком дарява 500 таблета за дистанционно обучение

Телекомуникационната компания " Виваком " разгласи, че подарява 500 таблета за отдалечено образование на Министерството на образованието и науката. От началото на седмицата огромна част от учениците в страната " вървят " на учебно заведение виртуално в действително време или пък получават задания за самоподготовка от учителите си отдалечено.

По данни на просветителното министерство към 10% от децата обаче нямат достъп или до интернет, или до електронни устройства и не могат да се включат в отдалеченото образование. То би трябвало да коменсира до някъде изгубеното време от затварянето на учебните заведения поради изключителното състояние по отношение на разпространяването на коронавуриса. Около 35 000 са децата, които нямат електронни устройства у дома, а още толкоз нямат достъп до интернет. Около 2000 учители също не могат да се включат в образованието.

" В миг, в който цялото обществото е изправено пред съществени провокации, бизнесът е този, който би трябвало да предприеме дейности и да се намеси там, където има потребност от помощ. Заедно можем да осигурим еднакъв достъп на всички деца до цифрово обучение. Сега се взема решение бъдещето. Достъпът до обучение е висша полезност и право на всеки и нито едно дете не би трябвало бъде лишено от него. „ Виваком “ ще продължи да си сътрудничи с Министерството на образованието ", сподели основният изпълнителен шеф на компанията Атанас Добрев.

МОН е един от сътрудниците на " Виваком " в самодейността " Образование 4.0 ", която започва през 2018 година с съществена цел въвеждане на цифрово обучение в учебно заведение. Като част от самодейността бяха разпространявани практики за потребление на облачни платформи за образование и шерване на запаси, правене на проби и оценяването им онлайн и отдалечено, потребление на електронен дневник, мултимедийни платформи за образователно наличие като видео уроци и други преимущества, които с технологиите могат да създадат образователния развой по-ефективен и потребен.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР