Телекомът Виваком се продава, като сделката ще се ръководи от

...
Телекомът Виваком се продава, като сделката ще се ръководи от
Коментари Харесай

"Файненшъл таймс": "Виваком" се продава, очаква се цена до 1.2 млрд. евро

Телекомът " Виваком " се продава, като договорката ще се управлява от консултантската компания Lazard – за това оповестява в. " Файненшъл таймс ", базирайки се на трима свои източници. Цената може да стигне до 1.2 милиарда евро, съдейки по скорошни покупко-продажби в района, твърди източник на ФТ.

Бизнесменът Спас Русев, които оглавява консорциума притежател на " Виваком ", е удостоверил пред медията, че се търси покупател. " Сега е точното време (за продажба) ", споделя Русев, който има 46% от " Виваком ". Британският клон на съветската банка ВТБ има 20%, толкоз има и " Делта кепитъл интернешънъл " на някогашния финансов министър Милен Велчев и брат му Георги.

Потенциалните купувачи би трябвало да са наясно, че се води дело за продажбата на " Виваком " и има разногласия за собствеността ѝ, предизвестена е Lazard.

Инвестиционната компания Empreno Ventures, следена от съветския предприемач Дмитрий Косарев, е изпратила на Lazard писмо, забелязано от ФТ. Косарев е купил дял в люксембургски холдинг, който е бил притежател на " Виваком " преди 2015 година Косарев съди " ВТБ кепитъл ", Русев и Велчев с претекста, че " Виваком " е била продадена на занижена цена.

Русев отхвърля обвиняванията и твърди, че продажбата е била законна и транспарантна, както и че по-рано този месец лондонски съд е отхвърлил опита на Empreno да я оспори. Косаров е декларирал, че ще продължи исковете си в британски съдилища.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР