Телекомът се насочва към света на облака и интернет на

...
Телекомът се насочва към света на облака и интернет на
Коментари Харесай

Мтел вече е А1, търси лидерство в дигитализацията

Телекомът се насочва към света на облака и „ интернет на нещата “

„ Нашите компании трансформират стопанската система “, съобщи Алехандро Платер, основен изпълнителен шеф на А1

Мобилният оператор А1, прочут до момента като М т ел, ще се стреми да се нарежда като водач в дигитализацията на бизнеса и ежед н евието на обособените хора и семейства.

Промяната на името и образа на компанията следва да ознаменува насочването й към света на облака и „ интернет на нещата “, разгласи Алехандро Платер, основен изпълнителен шеф на А1, по време на формалния анонс на новия облик на телекома.

„ Нашите компании трансформират стопанската система – несъмнено сте чували за цифровата стопанска система, за дигитализацията на бизнеса. Това е значимо “, разяснява Платер. „ Сега имаме голям потенциал да обработваме данни – в облака. Можем да работим с големи размери. Това е наклонност, която се форсира ”, акцентира той.

Задължена от новото си име, компанията пое няколко обещания към потребителите, оповестени от Александър Димитров, основен изпълнителен шеф на българския офис на А1. „ Гарантираме качеството на нашата мрежа . През 99% от времето през годината качеството на връзките ще е такова, че всички да са удовлетворени и да нямат недоволства ”, съобщи Димитров.

Компанията ще предложи също особено приложение , което може да мери параметрите на мрежата в даден миг на обещано място. За всеки сигнал за проблем с мрежата потребителите ще могат, посредством приложението, да осведомят компанията и ще получат бонус. „ 500 мегабайта данни ще подарим на всеки, който ни е дал противоположна връзка. Ако е имал неприятно прекарване, ние ще го компенсираме по различен метод – с отстъпка от сметката или различен бонус ”, посочи Димитров.

Не повече от 8 часа годишно може да са спиранията на закрепените услуги на телекома. „ Ще създадем технологиите налични, лесни и потребни. Всяка наша услуга ще бъде конфигурирана в границите на 3 дни от поискването ”, съобщи Димитров. 

Гарантираме лоялно отношение , успокоение и улеснение ”, акцентира още мениджърът. По неговите думи, компанията към момента не смогва да „ изтрие “ отрицателното отношение, насъбрано с годините у някои клиенти. „ Ако ни се обадят на *88, ще вдигнем в границите на 60 секунди. Инвестирали сме доста в техника и в технологии и обещаваме разрешаване на всеки проблем с едно позвъняване или вървене до магазин ”.

За всички сривове и проблеми с услугите си компанията дава обещание обезщетения във тип на спомагателни минути, нови ТВ канали, отстъпки за устройства и други Фактурите на компанията ще бъдат изменени. Целта е да бъдат по-лесни, по-ясни и по-четими за потребителите, тъй че всеки „ човек да знае защо заплаща “.

Наред с всичко това компанията ще почерпи по случай преименуването си . Това ще стане през юни. Допълнителни мегабайти за всички консуматори на мобилен интернет и достъп до всички ТВ канали, без значение какъв е абонаментният проект – това ще получат клиентите на А1. Освен това във всички магазини ще се предложи гратис тестване на всички услуги за по 30 дни – без ангажимент за сключване на контракт.

Четири новости ще стартира А1 в идните месеци:

цифров портфейл – опция за разплащания, посредством която всички банкови карти на потребителя ще могат да се употребяват за заплащания през телефона – така наречен P2P плащания;

лична кредитна карта – кредитна сметка с условия, които, съгласно А1, никоя банка и финансова институция не може да бие; тя ще се предлага за лоялни клиенти с дългогодишни правилни отношения;

лична серия смарт телефони – с 36 месеца гаранция и богат избор на хардуер;

лична платформа за музикален стрийминг – такава, която, съгласно Димитров, ще съдържа „ всичко, което има в Spotify “, само че не само; в стрийминга ще има и доста българска музика – остаряла, нова, от всички стилове, както и лични плейлисти.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР