Телекомът А1 отчете в сряда продължаващ стабилен ръст на финансовите

...
Телекомът А1 отчете в сряда продължаващ стабилен ръст на финансовите
Коментари Харесай

А1 отчете стабилен ръст на приходи и печалба за полугодието

Телекомът А1 регистрира в сряда продължаващ постоянен растеж на финансовите си индикатори през второто тримесечие и първото полугодие на годината. През тримесечието операторът е прибавил 145.1 млн. евро към приходите си, което е с 19.5 на 100 повече по отношение на първото, и за полугодието регистрира приходи от 277.3 млн. лева, което е нарастване от 11.3 на 100 спрямо година по-рано. Печалбата за шестмесечието преди налози, такси, лихви и обезценка (EBITDA) е 111 млн. евро или 18.1% повече.

Дружеството изяснява растежа си с продължаващата положителна наклонност в мобилния и закрепения сегмент и положителните продажби на мобилни устройства. А1 регистрира и приноса на вложенията се в 5G мрежата след спечелването на честотната лента за внедряването на технологията, с помощта на която към този момент в 75 града и курорти в страната потребителите имат гигабитови скорости. Към 5G мрежата телекомът сътвори специфични проекти, довели до по-високо търсене на цифровите услуги и новите проекти на оператора.

Компанията регистрира през второто тримесечие и близо 11 % растеж на приходите до 36.1 млн. евро в сегмента на закрепени услуги, в който се включват и цифровите ICT и IoT решения. Основните аргументи за това са услугите за високоскоростен интернет и извънредното спортно наличие на каналите MAX Sport.

Компанията продължава развиването си на пазара на ICT бизнес услуги, където се регистрира нарастване на броя на клиентите и растящо търсене на решения за киберсигурност, ERP системи и други цифрови решения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР