Телеграма с поздравления до лидера на Северна Корея Ким Чен

...
Телеграма с поздравления до лидера на Северна Корея Ким Чен
Коментари Харесай

Путин изпрати телеграма с поздравления до лидера на Северна Корея

Телеграма с поздравления до водача на Северна Корея Ким Чен Ун изпрати президента на Русия Владимир Путин. Повод за това е 74-ата годишнина от основаването на КНДР. Путин изрази своите убеждения, че двете страни ще не престават да “развиват градивни двустранни връзки ", заяви ТАСС, цитирайки КЦТА.

“Убеден съм, че Русия и КНДР ще продължат да развиват градивни двустранни връзки, ориентирани към подсилване на стабилността на Корейския полуостров и в Североизточна Азия посредством взаимни старания ”, съобщи съветският президент в приветственото си обръщение.

Путин акцентира, че връзките сред двете страни са “традиционно другарски и добросъседски по своя темперамент ”. Русия и КНДР “са натрупали богат опит в ползотворното съдействие в голям брой области ”, добави президентът.

На 9 септември КНДР отбелязва Деня на основаването. В четвъртък вечерта се организираха огромни тържества, в които взе присъединяване и водачът на републиката Ким Чен-ун. Планира се празненствата да продължат и през днешния ден.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР