Telegram въведе нова функция, наречена Telegram Stars, за да подобри

...
Telegram въведе нова функция, наречена Telegram Stars, за да подобри
Коментари Харесай

Telegram стартира собствена платежна система

Telegram вкара нова функционалност, наречена Telegram Stars, с цел да усъвършенства методите за заплащане, изключително за разработчиците на приложения в платформата.

Това изобретение има за цел да рационализира процеса на монетизация за основателите и разработчиците.

Павел Дуров, основен изпълнителен шеф на Telegram, разгласи старта на Telegram Stars – платежна система, която разрешава закупуването на цифрови артикули и услуги в границите на приложението за платформите iOS и Android.

Потребителите могат да купуват „ “ – валута в приложението, която може да бъде обменена за TON, посредством борсата Fragment. Тази система е в сходство с политиките на Apple и Гугъл за продажба на цифрови артикули, като предлага на разработчиците нов модел на доходи.

Разработчиците, които печелят т. нар звезди, могат да ги употребяват за рекламиране на своите приложения в границите на Telegram. Дуров посочи едно основно преимущество: до момента в който Apple и Гугъл вземат 30% комисиона от покупките на звездите, Telegram компенсира рекламите, закупени с тях, като понижава ефикасната комисиона съвсем до нула. Тази дотация прави стартирането на приложения в Telegram по-изгодно спрямо платформи като Apple или Гугъл.

Въвеждането на Telegram Stars е част от тактиката на Telegram за привличане и задържане на разработчици посредством даване на ефикасни принадлежности за монетизация.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР