Telefónica стартира процеса за продажба на 50% от Cornerstone Telecommunications

...
Telefónica стартира процеса за продажба на 50% от Cornerstone Telecommunications
Коментари Харесай

Telefónica стартира продажбата на кулите си във Великобритания

Telefónica започва процеса за продажба на 50% от Cornerstone Telecommunications Infrastructure Limited (CTIL), взаимна компания с Vodafone, която групира съответните си пасивни мобилни инфраструктури в Обединеното кралство. Операторът е наел Goldman Sachs да продаде тези активи, съгласно El Confidencial, като информацията беше доказана и от . 

Участието може да доближи стойност от близо 2 млрд. евро. Испанската група интегрира присъединяване си в CTIL в групата, зародила при сливането на английското й дъщерно сдружение O2 с Virgin Media, английското дъщерно сдружение на Liberty Global. Всъщност представителите на последния се причислиха към борда на шефовете на CTIL.

По този метод Telefónica отвори вратата за продажба или влизане на вложители в CTIL при започване на годината, откакто подписа съглашение с Vodafone за монетизиране на тези активи на кулите в Обединеното кралство. Освен това и двамата сътрудници се съгласиха да удължат комерсиалните си съглашения с CTIL за интервал от осем години, с цел да укрепят позициите си. 

В този смисъл Vodafone към този момент направи ход, като интегрира своите 50% от CTIL във Vantage Towers, дъщерно сдружение, което групира своите кули в Европа, което излезе на борсата през март тази година.

Сега Telefónica се стреми да се възползва от възходящата стойност на този тип активи на финансовите пазари. Операторът затвори това лято макропродажбата на кулите на дъщерното си сдружение Telxius, в която KKR и Pontegadea имат дял, до гигантската American Tower за към 7,7 млрд. евро. В договорката, основна за проектите за понижаване на дълга на Telefónica, групата трансферира на американската група повече от 30 000 работни места сред Европа (Германия и Испания) и Латинска Америка. С продажбата Telefónica ясно дефинира тактиката си за излизане от този вид инфраструктура. Освен това Telefónica започва процеса на продажба на бизнеса с подводни кабели на Telxius, на стойност към 2 милиарда евро. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР