Телефонният разговор на Байдън с Нетаняху бе първият от почти

...
Телефонният разговор на Байдън с Нетаняху бе първият от почти
Коментари Харесай

Байдън: Нетаняху не е против всички възможни решения за палестинска държава

Телефонният диалог на Байдън с Нетаняху бе първият от съвсем един месец, заяви Белият дом, отбелязвайки, че съществена тематика на разискване е била продължаващата израелска атака в Газа.

Говорителят на Съвета за сигурност към Белия дом, Джон Кърби, сподели пред публицисти, че се опитвал да съгласува телефонния диалог " от много дълго време " и отхвърли той да се е състоял в отговор на изявлението на Нетаняху в четвъртък, в което израелският министър председател се опълчи на основаването на такава палестинска страна, която да не подсигурява сигурността на Израел.

Попитан дали решението за две страни е невероятно до момента в който Нетаняху е на власт Байдън сподели: " Не, не считам по този начин ".

Изказвайки се пред публицисти след среща с американски кметове Байдън сподели, че Нетаняху не се опълчва на безусловно всички разновидности на решение посредством основаване на две страни и че съществуват разнообразни вероятни варианти, отбелязвайки, че някои страни членки на Организация на обединените нации не разполагат с въоръжени сили.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР