Телефонните измамници включиха в схемата си и безплатното саниране на

...
Телефонните измамници включиха в схемата си и безплатното саниране на
Коментари Харесай

Домоуправители в Свищов изгоряха заради ало измами за саниране

Телефонните измамници включиха в схемата си и безплатното саниране на блокове. Първите пострадали са трима домоуправители от Свищов, показва bTV.

Преди дни домоуправителят и ръководител на сдружението на притежателите Мима Савова получила позвъняване от чужд с инструкции да възобновят документите за регистрация против 72 лева Ако не платят, санирането стопира, добавил измамникът.
Домакинствата от трите входа незабавно събрали парите и ги предали съгласно напътствието. Получили документ от куриерска компания. Измамата лъснала, когато жителите на прилежащите блоковете повдигнали обвинявания против домоуправителите си, че не правят нищо.
Според кмета на Свищов Генчо Генчев нарушителите най-вероятно се снабдяват с данните от обществения портал за отворени данни.
Той уточни, че сега ресурсите на програмата за саниране са изчерпани и не се подписват нови контракти, нито се събират такси или пари.
В Свищов по националната стратегия са санирани 12 жилищни здания. Други 60 са кандидатствали, само че поради замразяването на програмата остават чакащи. Именно те са на прицел в новата скица на телефонните измамници.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР