Телефонните измамници от Левски са част от доста по-мащабен бизнес.

...
Телефонните измамници от Левски са част от доста по-мащабен бизнес.
Коментари Харесай

Телефонните измамници от Левски обслужвали много по-мащабен бизнес

Телефонните измамници от Левски са част от много по-мащабен бизнес. Това стана ясно от думите на шеф бранш " Измами " в ГДНП Златка Падинкова пред Българска национална телевизия.

Тя уточни, че това е една от групите, които работят от територията на Румъния.

Припомняме, преди дни градът осъмна блокиран поради огромна акция против ало-измамите, при която бяха арестувани няколко души от проведена незаконна група. Вчера стана ясно, че шестима от тях остават за непрекъснато в ареста. Двама от арестуваните са измежду най-големите телефонни измамници у нас - Димитър Серафимов - Келеша и братовчед му. Те изкарвали 10 милиона лв. годишно.

Само за две седмици проверяващите са съумели да документират три телефонни измами на групата.

По думи на Падинкова при започване на годината е била получена информация от ОДМВР - Плевен, която е била създадена и разширена, тъй че през май е било формирано досъдебно произвеждане в профилираната прокуратура.

Тя изясни, че групата е работила по известната скица " Съдействие на полицията при осъществяване на полицейска интервенция " Задържане на телефонни измамници ".

В последните няколко години се следи една и съща скица, само че хората не престават да стават жертва на това закононарушение, разяснява Падинкова.

По нейни данни измамите са регистрирани най-вече в столицата, като на един от адресите е открит и телефонен справочник на София. Въпреки че към момента няма точна информация за цената на извоюваните суми от измамите, единствено от последните няколко " удара " измамниците са се сдобили с няколко десетки хиляди лв..

Арестуваните могат да получат от 2 до 10 години затвор. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР