Телефонните измамници измислиха нова схема, за да измъкват пари от

...
Телефонните измамници измислиха нова схема, за да измъкват пари от
Коментари Харесай

Ало измамниците с нов „зимен“ сценарий

Телефонните измамници измислиха нова скица, с цел да измъкват пари от доверчивите хора. Тя може да се назова сезонна и евентуално ще се употребява още не доста дълго, най-малко през тази година. Сценарият на ало измамниците е обвързван с отоплението през зимата. При позвъняване, нормално на възрастно хора, се оферират държа за отопление, само че цената е по-ниска от настоящата все още. Така жертвите елементарно падат в клопката.

Ало измамите, без значение по какъв сюжет се реализират, могат да се превентират, считат експерти. Но заю задачата е нужно доста съществено присъединяване на полицията. Психопрофилът на жертвата на измамата пък е подбиран доста деликатно, нормално в него попадат хора със слаби обществени контакти, изясни пред Българска национална телевизия някогашният шеф на института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи проф. Калин Гайдаров. По-доверчивите и по-ограничени в обществени контакти хора нормално елементарно стават жертви на телефонна машинация, добави Гайдаров.

Експертът добави, че телефонните измамници не са просто обособени хора. Те са част от проведена незаконна група, която изследва доста добре своите жертви.

" Кампаниите в медиите не са задоволителни, хубаво е, само че при престъпност би трябвало да сме по-взискателни и да търсим сериозна поддръжка от страна на полицията. Има практики, с които да бъде прекратена активността на тези групи, тя би трябвало да се превентира, авансово би трябвало да се препятства разрастването на тези измами. Това са дребни групи от хора и не е толкоз елементарно да бъдат открити ", споделя проф. Гайдаров.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР