Телефонните измами никога не са спирали, просто бяха по-малко в

...
Телефонните измами никога не са спирали, просто бяха по-малко в
Коментари Харесай

МВР: При опит за телефонна измама сигнализирайте на 112

Телефонните измами в никакъв случай не са спирали, просто бяха по-малко в предходните години. По редица аргументи бяха по-малко, съобщи пред Българска национална телевизия Златка Падинкова - шеф бранш " Измами " в ГДНП.

Причините за това са редицата акции с румънските сътрудници, при които бяха арестувани съществени фигури, причинители, на телефонни измами, само че те сега към този момент са отвън пандиза и надлежно възобновяват своята активност и по този метод се пробват да наваксат изгубените " средства ", до момента в който са били зад решетките.

" Това са закононарушения, при които без никаква инвестиция, доста облаги се генерират ".

Тя уточни, че телефонните измами в България през последните години се правят от територията на друга страна. Схемата се осъществя посредством предплатени сим карти на инцидентен принцип на най-вече стационарни телефони. Златка Падинкова посочи, че всичко при телефонните измами е на инцидентен принцип.

" В всеобщия случай жертвата сама споделя цялата информация, която е нужна на телефонния лъжец, с цел да осъществя сполучливо незаконните си планове ".

При телефонните измами главните жертви са възрастни, а децата са инцидентни случаи. При телефонните измами " постоянно става въпрос за пари ".

" Основният белег за всеки е сега, в който стартират да приказват за пари, затворете телефона. Това е най-сигурният метод да спрете телефонната машинация ".

По думите на Златка Падинкова телефонните измамници са доста адаптивни и доста бързо се приспособяват за това какъв вид е жертвата, лесна ли е за манипулиране и приспособяват сюжета, съгласно това.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР