Телефонните измами не стихват и през новата година. Предотвратени са

...
Телефонните измами не стихват и през новата година. Предотвратени са
Коментари Харесай

Само в дните от новата година 4 телефонни измами във Варненско, арестувани са жена и мъж

Телефонните измами не стихват и през новата година. Предотвратени са други 17 опита
Преди два дни, вследствие на неотложно извършени оперативно-издирвателни дейности от чиновници на бранш „ Престъпления срещу собствеността “ в отдел “Криминална полиция “ при ОДМВР - Варна, със съдействието на сътрудниците им от бранш „ Измами “ при ГДНП и ОДМВР - Русе, на Централната гара в гр.Русе, са арестувани мъж и жена, за които има събрани данни, че са съпричастни към осъществени 5 телефонни измами, във Варненска област.

У двамата – тя на 45 години и съучастникът ѝ  на 59-годишна възраст, е открита забележителна сума пари, които са от последните осъществени „ ало измами “. Задържаните са конвоирани до гр.Варна за осъществяване на спомагателни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени дейности по документиране на незаконната им активност. Работата по случаите продължава.

Извършителите на телефонни измами не престават интензивно да звънят на стационарни телефони в гр.Варна и селата в региона. Само за първите десетина дни от началото на годината са регистрирани 4 такива закононарушения, а от чиновниците на ОДМВР - Варна са предотвратени 17 опита за този тип заблуди.

Преките причинители на този жанр закононарушения не обитават на територията на страната.  

ОДМВР - Варна, взаимно със бранш „ Измами “ при ГДНП, не престават работата по документиране и доказване на цялостната незаконна активност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР