Телефонните измами и битовата престъпност по селата бяха тема и

...
Телефонните измами и битовата престъпност по селата бяха тема и
Коментари Харесай

Измамите и битовата престъпност по селата са били тема на дискусия в Димитровград

Телефонните измами и битовата престъпност по селата бяха тематика и акцент на среща и полемика с присъединяване на кмета на община Димитровград Иво Димов, кметовете на обитаеми места в общината и началника на локалното районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи основен контрольор Ангел Дулев, заяви общинската администрация.

Дулев е уверил, че след извършената преди три години акция по предварителна защита на измамите, те са били сведени на първо място до опити за закононарушения. Формулата на работа с поддатливите на този жанр произшествия ще продължи с нова самодейност за залепяне на напомнителни стикери на стационарните телефони, които най-често били употребявани за търсене на жертвите, е прецизирал той.

Съвместно с кметовете по селата, пенсионерските клубове и читалищата ще бъдат проведени поредност от срещи с възрастните хора, с цел да им бъдат разяснени заплахите от измамите по телефона. Това е друга набелязана от органите на реда на срещата мярка, показаха от общината.

Кметовете на обитаеми места са поискали да се усили видеонаблюдението по селата и наличието на униформени служители на реда в тях. Друга съществена тематика в разискванията на локалните управници е било асфалтирането на пътищата сред селата.

Общинският кмет Иво Димов е призовал за използване на по-голям надзор и наказания от страна на кметовете по места към нерегламентираното изхвърляне на боклуци и други нарушавания от битов темперамент. Като образец той е показал налозите, който са събрани в кв. "Черноконево " за предходната година.

Те били едвам 20 000 лв., а единствено построяването на детската площадка там коства толкоз, е била констатацията. Димов е подчертал и върху отговорността на жителите към обществената благосъстоятелност и зачестилите прояви на вандализъм.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР