Телефонните и интернет измамите са доходоносен източник на средства за

...
Телефонните и интернет измамите са доходоносен източник на средства за
Коментари Харесай

Кое е по-глупаво от ало измамата? Да даваш пари назаем на Никълъс Кейдж

Телефонните и интернет измамите са рентабилен източник на средства за хитри нарушители. И до момента в който в България се хвърлят пари от тересата да се помогне за полицейска интервенция, то във Англия очевидно даваш пари на кинозвезди.

Потребителите, които употребяват уеб сайтове за запознанства на Острова, са били предизвестени за заплахите от подправените профили на звезди, откакто жена беше заблудена с хиляди паунди от " сантиментален " лъжец, представящ се за холивудската звезда Николас Кейдж.

Жената е вярвала, че си написа във Фейсбукс артиста, притежател на " Оскар ", и изгубила към £10 000, написа SkyNews

Още по-нелепото е, че мнимият Кейдж е помолил дамата да му преведе забележителната сума, с обяснението, че парите са му нужни по „ данъчни аргументи “.

Чак когато жежата е изгубила връзка с " артиста " е решила, че може да става дума за машинация и алармира на полицията.

Съобщенията за сантиментални измами са се нараснали фрапантно по време на пандемията, само че защото доста жертви са прекомерно засрамени, те постоянно не оповестяват за случаите.

През предходната година във Англия са били докладвани над 9000 случая на сходни измами. Броят на жертвите се е нараснал с близо 30% по време на локдауна.

80% от жертвите на любовни измами, за които се знае, са на възраст над 60 години - в това число една жертва, която е била на възраст над 90 години.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР