Телефонни измамници са предадени на съд за причиняване на имотна

...
Телефонни измамници са предадени на съд за причиняване на имотна
Коментари Харесай

Човек на МВР прибра над 7000 лева от възрастни хора в Петрич

Телефонни измамници са предадени на съд за причиняване на имотна щета в размер на 7080 лева на двама възрастни души от Петрич, оповестяват от прокуратурата.

Районна прокуратура – Петрич е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Т.К. и Л.Г., които в съучастничество като помагачи, с неустановено по делото лице, предизвикали имотна щета на двама възрастни в Петрич.

През деня на 28.11.2018 година 83-годишна жена от Петрич получила позвъняване на стационарен телефон от румънски номер. Гласът в слушалката се показал за длъжностно лице от Министерство на вътрешните работи, като й декларирал, че за откриване на машинация би трябвало да остави всички пари, които има у дома, пред входната врата на дома си. Въведената в подвеждане жена оставила на оградата плик с парична сума в размер на 2 080 лв., която била взета от двамата обвинени и занесена в Русе.

Община Горна Оряховица ревизира парцелите на арестуваните телефонни измамници

По подобен метод на идващия ден, за имотна полза, бил въведен в подвеждане различен възрастен човек, като оставената от потърпевшото лице сума е в размер на 5 000 лв..

Предстои наказателното произвеждане против Т.К. и Л.Г. да продължи в съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР