Телефонни измамници поискали 55 000 лева от възрастна жена от

...
Телефонни измамници поискали 55 000 лева от възрастна жена от
Коментари Харесай

В Русенско телефонни измамници поискали 55 000 лева от възрастна жена

Телефонни измамници поискали 55 000 лв. от стара жена от град Борово, област Русе, като я заплашили с ликвидиране. Това оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в крайдунавския град.

Случаят е отпреди три дни. На стационарния телефон на самотно живеещата 83-годишна жена се обадил мъж, който се показал за шеф на полицията в Борово. Той декларирал, че е разкрита група от телефонни измамници, в които бил открит записан нейния телефонен номер. Мнимият служител на реда я разпитал с какви пари разполага и има ли банкови сметки. По-късно по телефона се обадил чужд мъжки глас, който я заплашил. Поискал й 55 000 лв., с цел да не убие нея и нейни близки.

През цялото време по мобилния телефон с дамата поддържал връзка "началникът на полицията ". Той я успокоил, че полицията я пази, само че би трябвало да отиде да изтегли сумата от 7500 лв. от банкомат.

Жената съумяла да събере единствено 1200 лв., защото парите в двата банкомата, които употребила, свършили. Тя съобщила това на "началника на полицията ", а той й споделил да се прибира в дома си.

Прибирайки се към къщата, до нея спрял полицейски патрул. Разказала на униформените чиновници какво се е случило, като от тях схванала, че това е опит за телефонна машинация. По случая се води следствие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР