Телефонни измамници опитали да вземат пари от прокурор във Варна. 

...
Телефонни измамници опитали да вземат пари от прокурор във Варна. 
Коментари Харесай

Телефонни измамници опитали да вземат пари от прокурор във Варна

Телефонни измамници пробвали да вземат пари от прокурор във Варна. 
 Софиянец заплати над 90 хиляди лв. на телефонен лъжец: повярвал, че е служител на реда и гони... телефонни измамници  Задържаха 21-годишен ало престъпник, бил и муле по други измами
Те употребявали схемата, в която желаят пари за животоспасяваща интервенция, като поискали от жертвата си 30 000 евро.

Около 10 ч. сутринта на служебния телефон на един от районните прокурори позвънил мъж, който се показал за контрольор Красимир Николов от Общинската полиция в града. Прокурорът забелязал, че на екрана се изписва телефонен номер на румънски оператор и схванал, че най-вероятно става дума за телефонна машинация, заяви Българска национална телевизия.

Телефонният лъжец обяснил, че са заловили част от група за телефонни измами, като са открити описи с телефонни номера и имена на бъдещи жертви. Мнимият служител на реда обяснил, че номерът на жертвата попада в този лист. Той допълнил, че измамниците скоро ще се обадят на стационарния телефон и изискал диалогът да продължи по мобилния му телефон.

Няколко минути по-късно на стационарния телефон звъннал мъж, който се показал за доктор и обяснил, че дъщерята на жертвата е потърпевша тежко в злополука, поради което се постанова интервенция на крайници с слагане на златни пирони, за които изискал 30 000 евро.

Прокурорът споделил, че не разполага с толкоз пари. В отговор телефонният лъжец да го заплашва, че ще изпрати 15 брадати мъже, като почнал да насочва и обиди. 

След дълги ангажименти, траяли повече от 5 часа, измамникът се съгласил да получи единствено 7000 лева Банкови брошури, имитиращи пачка с пари, били поставени в торбичка и занесени на уговореното място. Малко по-късно там се появила 80-годишна жена, с цел да вземе парите. Тя е арестувана от полицията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР