Телефонната палата в София си има нов собственик. Това е

...
Телефонната палата в София си има нов собственик. Това е
Коментари Харесай

Телефонната палата в София си има нов собственик

Телефонната палата в София си има нов притежател. Това е Георги Папазки, собстевик на компанията  " ГПП Мениджмънт " ЕООД. Така историческата постройка става част от активите на мощния човек в бетинг оператора Winbet. Георги Папазки е брат на Валтер Папазки - прочут врачански хазартен необут.

Досега притежател на постройката на ул. " Гурко " в столицата бе избягалият от България магнат Васил Божков.

Сградата е закупена от " ГПП Мениджмънт " ЕООД за сума в размер на 22 милиона лв.. Покупката се извърши след заличаването на четири възбрани наложени от страната, с утвърждението и под надзора на способния български съд в намерено произвеждане по неплатежоспособност и разпродажба на предходния притежател и съгласно напътствията на синдика, оповестяват от " ГПП Мениджмънт " ЕООД, съобщи offnews.bg.

От компанията прецизират, че проектите на вложителя плануват да се укрепи структурата, защото сега тя не дава отговор на актуалните земетръсни правила. Освен това от години постройката е била оставена без поддръжка и затова се трансформира в рискова за живота и здравето на българските жители, настояват от компанията.

Според известието желанията на новия притежател са постройката да се трансформира в многофункционална, като в същото време се резервира историческото й лъчение.

Наред с това постройката ще обогати културния образ на централната част на столицата. Инвеститорът държи извънредно доста на ландшафта и при построяването на постройката ще го обогати в оптималната степен. Сигурни сме, че след въвеждането на новия план в употреба жителите и гостите на град София ще се радват на достоверна европейска постройка, която да посещават на драго сърце, декларират още от  " ГПП Мениджмънт " ЕООД.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР