Телефоните на представители на Европейската комисия (ЕК) са били хакнати

...
Телефоните на представители на Европейската комисия (ЕК) са били хакнати
Коментари Харесай

Израелски софтуер хакнал телефоните на еврокомисаря по правосъдието и още четирима служители на ЕК

Телефоните на представители на Европейската комисия (ЕК) са били хакнати през 2021 година със програмен продукт, създаден от израелската компания NSO, оповестява Ройтерс.

Според документите, с които разполагат публицистите, нападенията са били осъществени против европейския комисар по въпросите на правораздаването и върховенството на закона Дидие Рейндерс и още четирима чиновници на Европейска комисия. Източниците на организацията настояват, че през ноември 2021 година Apple, която създава известния смарт телефон iPhone, е уведомила редица чиновници на организацията, че телефоните им са " на прицел на държавни хакери ".

Експертите по осведомителна сигурност откриха, че устройствата на получателите на уведомлението са били атакувани сред февруари и септември 2021 година За скритото ръководство на смарт телефоните е употребен злотворен програмен продукт ForcedEntry, създаден от израелската компания NSO Group. Поне някои от телефоните бяха тествани за приключване на информация, само че специалистите не съумяха да открият кой тъкмо е направил офанзивите и какъв е бил резултатът от тях.

В формален коментар NSO Group съобщи, че не е виновна за хакерската офанзива и че " въпросните процеси не биха могли да бъдат осъществени благодарение на софтуера ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР