Телефонът на Джеф Безос, основател на Амазон и собственик на

...
Телефонът на Джеф Безос, основател на Амазон и собственик на
Коментари Харесай

Саудитска Арабия хакнала телефона на Джеф Безос

Телефонът на Джеф Безос, създател на " Амазон " и притежател на вестник " Вашингтон пост ", е бил хакнат от Саудитска Арабия.

Зад това стои от саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман.

Това се случва през 2018 година, пет месеца преди убийството на журналиста Джамал Хашоги, заяви в. " Гардиън " във вторник.

Според отчета Безос и бин Салман са провели другарски диалог по Whatsapp на 1 май и бин Салман е изпратил видео файл. Този файл евентуално е инфектиран със злоумишлен програмен продукт и за часове огромни количества данни на Безос са изтеглени от телефона му.

Това удостоверява появилите се предходната година изказвания за интервенция на Рияд.

За следствието Безос нае частния следовател Гевин де Бекър.

Най-богатият човек на планетата упрекна през февруари издателя на водещ американски таблоид в " изнудване и шантаж " и излезе с доктрина за интернационална конспирация против него, в която са забъркани Белият дом, интимни фотоси и любовни известия.

Безос насочи обвиняванията към компанията American Media Inc., която стои зад таблоида The National Enquirer. Безос афишира обществено за " шантажа и изнудването " в дълго известие, оповестено на онлайн платформата Medium.

The National Enquirer разгласява разобличаваща информация за извънбрачна спекулация на Безос с Лорин Санчес, някогашна водеща на предаване на " Фокс ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР