Телефон се взриви“, докато се зарежда през нощта. За инцидента

...
Телефон се взриви“, докато се зарежда през нощта. За инцидента
Коментари Харесай

Телефон се „взриви“, докато се зарежда през нощта

Телефон се „ взриви “, до момента в който се зарежда през нощта. За случая заяви притежателят му, който в този миг е бил на по-малко от метър от устройството.

„ Събуди ни детонация, експлоадиране, скочихме незабавно и видях на шкафа един „ шадраван “ от искри, само че не просто искри от огън, а разтопени частици от телефона “, описа Диана Стойкова, която употребява апарата към този момент 4 години, предава бТВ.

Преди да си легне го включва, с цел да го зареди, само че със зарядно на друга марка. 5 часа по-късно тя, мъжът й и едногодишното им дете са събудени от мощния звук.

„ Това е гърбът на телефона и както се вижда изводът откъм зарядното е недокоснат, тъй че батерията е избухнала “, уточни тя.

Пластмасовият калъф на телефона се разтопява.

Остават и следи по нощното шкафче.

„ По-често се вижда „ надуване “ на батерията, което предизвиква пръсване, строшаване на капака откъм гърба, само че възпламеняване доста рядко “, разкри шефът и притежател на сервиз за мобилни телефони Иван Петров.

Според него повода не е в електрическата мрежа.

„ Не е сработила някоя от отбраните - или на апарата, или на батериите, които са вградени “, уточни Петров.

„ Една остаряла батерия се зарежда бързо, разрежда бързо, получава се прегряване, получават се газове вътре в нея и те са мощно запалими “, акцентира той.

Експертът поучава да не зареждаме телефоните си цяла нощ, да поддържаме батерията сред 30 и 85 % и да използваме сертифицирани кабели и зарядни.

Диана се разминава единствено с нерешителност. „ Ако аз бях на пътя на този гърмеж, не ми е прелестно да мисля по какъв начин щях да наподобявам “, сподели тя.

От компанията производител обявиха за bTV, че ревизират случая.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР