Телефон се взриви“, докато се зарежда през нощта. За инцидента

...
Телефон се взриви“, докато се зарежда през нощта. За инцидента
Коментари Харесай

Събуди ни експлозия: Мобилен телефон се взриви, докато се зарежда

Телефон се „ взриви “, до момента в който се зарежда през нощта. За случая заяви притежателят му, който в този миг е бил на по-малко от метър от устройството.

„ Събуди ни детонация, експлоадиране, скочихме незабавно и видях на шкафа един „ шадраван “ от искри, само че не просто искри от огън, а разтопени частици от телефона “, описа Диана Стойкова, която употребява апарата към този момент 4 години.

Преди да си легне го включва, с цел да го зареди, само че със зарядно на друга марка. 5 часа по-късно тя, мъжът й и едногодишното им дете са събудени от мощния звук.



„ Това е гърбът на телефона и както се вижда изводът откъм зарядното е недокоснат, тъй че батерията е избухнала “, уточни тя за bTV.

Пластмасовият калъф на телефона се разтопява.



Остават и следи по нощното шкафче.



„ По-често се вижда „ надуване “ на батерията, което предизвиква пръсване, строшаване на капака откъм гърба, само че възпламеняване доста рядко “, разкри шефът и притежател на сервиз за мобилни телефони Иван Петров.

Според него повода не е в електрическата мрежа.

„ Не е сработила някоя от отбраните - или на апарата, или на батериите, които са вградени “, уточни Петров.

„ Една остаряла батерия се зарежда бързо, разрежда бързо, получава се прегряване, получават се газове вътре в нея и те са мощно запалими “, акцентира той.

Експертът поучава да не зареждаме телефоните си цяла нощ, да поддържаме батерията сред 30 и 85 % и да използваме сертифицирани кабели и зарядни.

Диана се разминава единствено с нерешителност. „ Ако аз бях на пътя на този гърмеж, не ми е прелестно да мисля по какъв начин щях да наподобявам “, сподели тя.

От компанията производител обявиха, че ревизират случая.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР