Telecom Albania преминава в ръцете на Спас Русев и неговата

...
Telecom Albania преминава в ръцете на Спас Русев и неговата
Коментари Харесай

Telecom Albania официално стана собственост на Спас Русев

Telecom Albania минава в ръцете на Спас Русев и неговата компания „ Албания Телеком Инвест ”. Това се споделя в публично известие на досегашния собственник на албанския мобилен оператор – ОТЕ. Сделката, която е на стойност 50 млн. евро и е с присъединяване и на албанският вложител Елвин Гури е била утвърдена от антимонополните органи.

Cъвeтник пo cдeлкaтa e билa гpъцкaтa Еurоbаnk.

От известието излиза наяве, че „ Албания Телеком Инвест ” придобива 99,757% от телекома.

Дoceгa Теlеkоm Аlbаnіа бeшe yпpaвлявaнa oт гpъцĸaтa ОТЕ, ĸoятo e чacт oт Dеutѕсhе Теlеkоm.

„ Продажбата на Telecom Albania приключва една сполучлива инвестиция в Албания за ОТЕ. Това е стратегическо решение в подтекста на променените цели на групата и проектите ни за напредък. Целта е това да има стойност за всички акционери и поддръжка за стабилно развиване ", съобщи в официално съобщение ръководителят и основен изпълнителен шеф на OTE Майкъл Цамаз.

„ Бих желал да благодаря на управлението и чиновниците на Telecom Albania за достиженията на компанията досега, както и за положителното им съдействие с OTE Group. Придобиването на компанията от мощна и предприемаческа капиталова група обезпечава нейния напредък и основава условия за по-нататъшно подсилване на пазарната й позиция ", добави Цамаз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР