Телата на 18 мигранти са открити в камион край софийското

...
Телата на 18 мигранти са открити в камион край софийското
Коментари Харесай

Откриха 18 мъртви мигранти в камион край София

Телата на 18 мигранти са открити в камион край софийското село Локорско, заяви Народоосвободителна въстаническа армия.

Сигналът в Министерство на вътрешните работи е постъпил към 14.15 часа, за зарязан товарен автомобил в землището на село Локорско и група хора към него. Няма данни за пътен случай, оповестяват от полицията. Камионът е бил с търговски номера. По първична информация камионът е превозвал нелегално мигранти – общо към 40 души, които били укрити в построен тайник под транспортиран дървен материал. Според данните все още 18 от тях са умряли, други 9 са в тежко положение. Част от оживелите биват превозени към няколко столични лечебни заведения за оказване на здравна помощ.

По информация на Центъра за Спешна помощ в " Пирогов " са превозени трима души, 8 са откарани във ВМА, двама са признати в Окръжна болница " Св. Анна ". Всички са с обгазявания, заяви Българска национална телевизия.

На място са и 5 коли за спешна помощ. Хората, транспортирани в камиона са млади мъже от Афганистан.

Двама души са настанени в реанимацията на “Света Анна ”, двама в реанимацията на “Пирогов ” и шест в реанимацията на ВМА. Двама в по-леко положение са настанени в токсикологията на ВМА и още двама в токсикологията на “Пирогов ”. Това сподели в ефира на NOVA здравният министър Асен Меджидиев.

Общо 14 потърпевши са настанени досега. Други 10 души са открити в храстите в региона. Те ще бъдат превозени в към няколко лечебни заведения.

Предприети са оперативно-издирвателни дейности за определяне на водачите, които по данни на чужденците са избягали. Активната полицейска работа по случая продължава.

На мястото тече оглед. Разследването на гибелта на мигрантите ще бъде поето от Национална следствена работа (НСлС). Към мястото пътува и Борислав Сарафов, заместител на основния прокурор и шеф на Националното разследване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР