Телата на 18 мигранти бяха намерени в камион край село

...
Телата на 18 мигранти бяха намерени в камион край село
Коментари Харесай

Телата на 18 мигранти бяха открити в камион край София

Телата на 18 мигранти бяха открити в камион край село Локорско покрай София, заяви Българска телеграфна агенция в петък. По предварителни данни на Министерство на вътрешните работи те са умряли от задушаване.

В лечебните заведения " Пирогов ", Св. Анна, ВМА и " Царица Йоанна-ИСУЛ " са били признати други от мигрантите, които са оживели. Здравният министър Асен Меджидиев заяви, че част от тях са в доста тежко положение, били са премръзнали и обезводнени.

Меджидиев сподели още, че наоколо до камиона са открити и 23-ма мигранти в по-леко здравословно положение, като на тях също ще бъде оказана здравна помощ.

Предполага се, че в камиона е имало общо към 40 души. Товарният автомобил е бил зарязан, а водачът е избягал. Българска телеграфна агенция оповестява, че хората евентуално са се возели в построен тайник под транспортиран дървен материал.

По първични данни в полицията е подаден сигнал за изоставения камион към 14:15 часа. В момента се обясняват точните аргументи за гибелта на умрелите, както и пътят, по който бежанците са минали.

От прокуратурата оповестиха, че националното разследване поема следствието за случая. На място дойде заместник-главният прокурор Борислав Сарафов, като и градският прокурор на София Илияна Кирилова.

През 2015 година при бяха открити телата на 71 мигранти. Тогава четирима трафиканти на хора бяха наказани на пожизнен затвор, измежду които афганистанец - водач на групата, и трима българи съучастници.

Те бяха приети за отговорни в проведен трафик на хора и непредумишлено ликвидиране. Те са отказали да спрат хладилния камион и да отворят вратите, с цел да влезе въздух, макар молбите на хората, натъпкани вътре.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР