Телата на 131 души вече са ексхумирани в деокупираната територия

...
Телата на 131 души вече са ексхумирани в деокупираната територия
Коментари Харесай

131 тела са ексхумирани в Донецка област

Телата на 131 души към този момент са ексхумирани в деокупираната територия на Донецка област, само че този брой не е финален, заяви " Укринформ ".

" Телата са ексхумирани в този момент на двете съществени гробни места, 131 тела са били ексхумирани, само че има всеобщи гробове, където телата са били заровени в окопи и има самостоятелни гробове, открити в дворове. Следователно този брой не е финален, продължава да пораства, за жалост ", сподели Павло Кириленко, шеф на Донецката регионална военна администрация по време на брифинг в Медийния център Украйна, цитира news.bg.

Според него в границите на наказателното произвеждане се правят съответните експертизи, а камерите за изтезания, открити в общините Лиман и Святохирск, също се проверяват за рационално определяне на аргументите за гибелта на цивилни и украински военнослужещи.

Както се оповестява, при започване на октомври в освободените територии на Донецка област са открити 45 гроба: 33 гроба в Святохирск и 12 гроба в Лиман. Всеки ден локалните поданици оповестяват на полицията за нови гробове.

Припомняме, че на 20 октомври беше обявено, че 146 тела са били ексхумирани в Лиман.

По предварителни данни множеството жертви са починали от пострадвания от шрапнел и естествена гибел.

Някои тела носят следи от насилствена гибел. Броят на екзекутираните от съветски бойци ще бъде обявен незабавно след привършване на всички експертизи.

Припомняме, че на 1 октомври въоръжените сили на Украйна освободиха Лиман от съветските нашественици и поеха контрола над града.

На 4 октомври украинският народен байрак беше публично повдигнат над освободения Лиман.

Масови гробове с над 400 тела бяха открити в Буча и Изюм.

По-рано през октомври стана ясно и заключението на самостоятелната анкетна комисия на Организация на обединените нации за Украйна, а точно беше доказано, че са били осъществени военни закононарушения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР