Телата на 1290 цивилни граждани, убити по време на руската

...
Телата на 1290 цивилни граждани, убити по време на руската
Коментари Харесай

За близо 1300 тела на загинали цивилни съобщава Киев

Телата на 1290 цивилни жители, убити по време на съветската инвазия, към този момент са открити в региона на Киев, заяви локалната полиция.

Телата на стара жена, умряла вследствие на обстрела, и на 27-годишния ѝ внук, за който се твърди, че е бил погубен от съветските военни, са били ексхумирани в събота край Буча.

Няколко елементи на Киевския район бяха под съветски боен надзор към месец, при започване на март. След отдръпването на съветските войски украинските управляващи събират многочислени доказателства за всеобщите убийства на цивилни жители.

Русия твърди, че фотосите и фрагментите на починалите са фалшификат, само че и до този миг не е предоставила доказателства за това.

През миналата седмица Международния углавен съд изпрати задача от десетки свои специалисти, която стартира работа в Украйна.

Главният прокурор към Международния углавен съд в Хага Карим Хан разгласи, че стартира следствие на съветската инвазия в Украйна още през март месец, като и персонално посети Буча след отдръпването на съветските войски от селището в Киевска област. Именно от там пристигнаха и шокиращите данни за военни закононарушения на съветските войски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР