Tel Aviv Watergen Open, финалНовак Джокович – Марин Чилич 6-3,

...
Tel Aviv Watergen Open, финалНовак Джокович – Марин Чилич 6-3,
Коментари Харесай

Джокович покори Тел Авив след триумф над Чилич


Tel Aviv Watergen Open, край

Новак Джокович – Марин Чилич 6-3, 6-4

Новак Джокович добави нов трофей към сбирката си. Сърбинът завоюва купата на ATP 250 шампионата в Тел Авив откакто надви над втория подложен Марин Чилич в заключителния конфликт. Така сърбинът завоюва първия си шампионат от тази категория от малко повече от година насам, откакто през 2021 година стана първенец в Белград.

Чилич записа повече асове (13-7) и имаше минимално предимство във връзка с уинърите (22-21), само че за сметка на това Джокович направи по-малко двойни 4-5) и непредизвикани неточности (11-20). Сърбинът завоюва изумителните 89% от точките си на първи сервис (32/36) и осъществя два от шестте си брейкпойнта (33%), до момента в който Чилич не съумя да осъществя единствения брейкпойнт, до който доближи.

Джокович завоюва откриващия гейм, след което обаче пропусна два брейкпойнта и разреши на Чилич да възвърне равенството. Колебанията на Джокера обаче не продължиха дълго. Ретурът и бекхенда му започнаха да затрудняват все по-сериозно хърватина, вследствие на което първият подложен стигна до първия брейк в мача, който затвърди с гейм на нула и по този начин натрупа стабилен задатък от 4-1.

Преди мача Чилич отличи ретура на Джокович като една от най-силните страни в играта му и това се удостовери в идващите минути. Хърватинът опита да бъде нападателен на начален удар, само че първенецът на Уимбълдън бе непреклонен в отбранителен проект и не разреши на съперника си да стигне до късмет за пробив, съхранявайки преднината от три гейма за 6-3.

Чилич продължи да играе най-вече от главната линия и Джокович се възползва от това, пласирайки голям брой къси топки, които направиха хърватина беззащитен. Това оказа помощ на международния №7 да откри надзор върху сета, реализирайки ранен пробив за 2-0. Именно това се оказа основният миг за крайния излаз от мача. До края на дуела и двамата пропуснаха по един брейкпойнт, а в края Джокович пласира неспасяем ас на бекхенда на Чилич, оформяйки крайното 6-3, 6-4 след час и половина на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР