Tel Aviv Open, четвъртфиналНовак Джокович – Васек Поспишил 7-6(5) 6-3Новак

...
Tel Aviv Open, четвъртфиналНовак Джокович – Васек Поспишил 7-6(5) 6-3Новак
Коментари Харесай

Джокович се затрудни срещу Поспишил, но е на полуфинал в Тел Авив


Tel Aviv Open, четвъртфинал
Новак Джокович – Васек Поспишил 7-6(5) 6-3


Новак Джокович се класира за полуфиналите на шампионата в Тел Авив, като продължава да няма изгубен сет в конкуренцията. Във втория си мач топ поставеният отстрани Васек Поспишил със 7-6(5) 6-3.

Двубоят бе ненадейно оспорван на фона на резултатите на някогашния №25 за сезона – все още в ATP Тура той има баланс 3-3 за цялата 2022 преди конкуренцията.

Васек игра мощно в подаванията си в откриващия сет, като загуби единствено точка на първи сервис – завоюва 22 от 23. Стигна се до тайбрек, без никой от тях да има точка за пробив.

При 5-4 Джокович остави Поспишил да диктува точката и канадецът се възползва, изравнявайки с форхенд уинър. Ноле завоюва идващото си подаване, след което затвори сета от посрещане.

При 1-1 и 30-30 Поспишил се опита да излезе на мрежата, откакто сложи Джокович в отбранителна позиция, само че някогашният №1 съумя да пласира топката задоволително ниско, с цел да не може съперникът му да я отиграе елементарно. При брейкбола Васек сгреши.

Световният №149 игра мощно и съумя да изравни при 3-3, само че в последна сметка се пречупи в дълъг гейм при 3-4 и напусна конкуренцията.

Следващото предизвикателство пред Новак Джокович ще бъде Роман Сафиулин. Той победи по-рано през днешния ден Артур Риндеркнеч с 6-4 6-1.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР