ТЕЛ АВИВ, Израел (AP) — Произведен в Иран дрон, изпратен

...
ТЕЛ АВИВ, Израел (AP) — Произведен в Иран дрон, изпратен
Коментари Харесай

Удар с дрон на йеменските бунтовници хуси уби 1 човек и рани най-малко 10 в Тел Авив

ТЕЛ АВИВ, Израел (AP) — Произведен в Иран дрон, изпратен от йеменските бунтовници хуси, удари Тел Авив в петък, оставяйки един човек мъртви и минимум 10 ранени при първия гибелен удар на групата в Израел.

Въздушният удар мина през центъра на града покрай посолството на Съединени американски щати, причинявайки дъжд от шрапнели и разпространяване на части стъкло върху огромен радиус.

Ударът в най-големия град на Израел беше стряскащ, тъй като наподобява, че дронът е пресякъл огромна част от страната през многослойната противовъздушна защита, която е прихванала съвсем всички дронове и ракети, към които са изстреляни йеменските хуси Израел от началото на войната в Газа. Повечето не съумяха даже да стигнат до най-южния град на Израел, Ейлат, на Червено море на към 270 километра (160 мили) южно от Тел Авив.

Израелската войска сподели, че проверява какво се е объркало. Главният представител контраадмирал Даниел Хагари сподели, че дронът е бил открит от противовъздушната защита, само че е зародила „ греш...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР