ТЕЛ АВИВ, ИЗРАЕЛ (АП) — Министърът на отбраната на Израел

...
ТЕЛ АВИВ, ИЗРАЕЛ (АП) — Министърът на отбраната на Израел
Коментари Харесай

Израел се зарича да атакува ливанската Хизбула, дори ако бъде постигнато прекратяване на огъня с Хамас в Газа

ТЕЛ АВИВ, ИЗРАЕЛ (АП) — Министърът на защитата на Израел даде обещание в неделя да ускори офанзивите против ливанската въоръжена формация Хизбула, даже и в случай че бъде прекъснато -постига се огън с Хамас в линията Газа.

Хизбула, която обменя огън с Израел през цялата война в Газа, съобщи, че ще спре своите съвсем ежедневни офанзиви против Израел, в случай че се приключва огънят достигнати в Газа.

Но израелският министър на защитата Йоав Галант сподели, че всеки, който счита, че краткотрайно преустановяване на огъня за Газа ще важи и за северния фронт, „ се заблуждава “.

„ Ние ще продължи огъня и ще го създадем без значение от юг, до момента в който реализираме задачите си “, сподели Галант. Той сподели, че има елементарна цел: да се изтласка Хизбула надалеч от израелската граница, посредством дипломатическо съглашение или със мощ.

Хизбула стартира да нанася удари по Израел съвсем незабавно откакто Хамас провокира боевете в Газа със смъртоносна офанзива по продължение на южната граница на Израел от линията Газа на 7 октомври. Десетки хиля...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР