ТЕЛ АВИВ — Жени, деца и възрастни хора са сред

...
ТЕЛ АВИВ — Жени, деца и възрастни хора са сред
Коментари Харесай

„Бог да ни е на помощ“: Разселените жители на Газа, които избягаха от бомбардировките, сега са изправени пред здравна криза в импровизиран палатков град

ТЕЛ АВИВ — Жени, деца и възрастни хора са измежду хилядите разселени хора, живеещи в голямо, спонтанен град за палатки, ситуиран в пустинята в южната част на Газа.

Някои живеят в незавършени бетонни структури, други се крият под найлонови покривки и палатки. Прането се прави в кофи. Готвене, на открито на спонтанни железни печки на дърва.

Много извървяха километри, с цел да стигнат до лагера в покрайнините на град Рафа, мехурите по краката им към момента се виждаха от рискови пътувания измежду постоянни израелски бомбардировки, контузията, гравирана върху лицата им.

Израелските военни споделят, че би трябвало да са в сигурност тук, само че макар че мнозина към момента се опасяват от въздушни офанзиви, неналичието на храна, чиста питейна вода и медикаменти с настъпването на зимата също може да се окаже смъртоносна.

Петнадесетгодишната Рохифа Рамза Бейкър сподели пред екип на NBC News по-рано тази седмица, че се чуди дали не би било по-добре „...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР