Тел Авив — докато израелските военни се надпреварваха да отговорят

...
Тел Авив — докато израелските военни се надпреварваха да отговорят
Коментари Харесай

Майка на израелско-американски войник, убит при терористична атака на Хамас: „Ще живееш вечно в сърцето ми.“

Тел Авив — до момента в който израелските военни се надпреварваха да отговорят на съботната жестока терористична офанзива от бойци на Хамас от линията Газа, войските и резервистите бяха бързо призовани в деяние. Сред тези, които дадоха отговор на позвъняването, беше Арие Зиринг, 27-годишен израелски американец, който беше в къщата на родителите си, когато телефонът иззвъня. Това щеше да е последният път, когато фамилията му щеше да го види жив.

Недалеч от вкъщи на детството му, Зиринг беше положен в понеделник.

„ Арие, седях в стаята ти нощес и ме болеше, тъй като можех да те усещам ", сподели майката на боеца, до момента в който се сбогуваше със сина си за последно.

Зиринг, внук на оживели от Холокоста, остана в израелската войска след наложителната си работа - с цел да отбрани страната си, споделиха неговите родители Деби и Марк Зиринг, които се реалокираха в Израел от Ню Йорк преди 28 години, пред CBS News.

В петък вечерта фамилията танцува в кухнята си, с цел да отпразнува края на еврейските празници.

„ Петнадесет часа по-късно чукаме на вратата си “, опечалените родители споделих. „ Просто почукване, което в никакъв случай не бихте желали да получите. “

Зиринг беше измежду първите израелски бойци, убити в пердах в Южен Израел в разгара на бруталното нахлуване на Хамас в събота сутринта.

„ Като родител в тази страна приказваш доста за това “, сподели Деби, разплаквайки се. „ Никога не желаете да почукате на вратата, до момента в който двамата армейски офицери са отвън… Беше събота вечер и знаехме, че нещо не е положително, и тази жена влезе и ни сподели: „ Синът ви беше погубен през днешния ден.' “

„ Едно от нещата, през които прекосяваме в този момент “, сподели Марк, „ е, че той към момента е доста присъстващ и ние усещаме силата му, само че той няма да се върне. “

Потвърдено е, че повече от 1200 души са убити в Израел от терористичната офанзива на Хамас, в това число 14 американци. Най-малко 100 души са държани в плен в Газа, в това число 60 израелци, чиито фамилии са били известени към сряда, и неизпитан брой жители на Съединени американски щати.

За Деби и Марк Зиринг, макар болката от загубата на Арие, те към момента таят вяра за по-добро бъдеще.

" Този въпрос дали може и по кое време ще има мир... Вярваме в мира. Вярваме в взаимното битие ", споделиха те пред CBS News. „ Не желаеме да отстраняваме никого от тази планета. Всеки би трябвало да има къде да живее. “

Те споделиха, че това е нещо, в което синът им също има вяра.

„ Както аз откакто те носех под сърцето си съвсем година, ти ще живееш вечно в сърцето ми ", даде обещание Деби Зиринг на сина си.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР