Текущите запаси от ракети и дронове, както и темповете на

...
Текущите запаси от ракети и дронове, както и темповете на
Коментари Харесай

ISW: Русия не може да нанася редовни мащабни удари по Украйна

Текущите ресурси от ракети и дронове, както и темповете на произвеждане не разрешават на Русия да нанася постоянни широкомащабни удари против Украйна, като направи на 29 декември.


В същото време, както означават анализаторите на американския институт за проучване на войната (ISW), представен от украинската организация УНИАН, врагът може да нападна страната по-последователно с безпилотници от вида „ Шахед “.

Експертите цитираха и статистика за производството на нови ракети от Русия, която беше оповестена на 6 ноември от Вадим Скибицки, представител на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата. По-специално, през октомври руснаците създадоха 115 прецизни ракети с огромен обхват: Към ноември нашествениците разполагат в запас с общо 870 високоточни оперативно-стратегически и стратегически ракети, от които 285 единици са създадени през август-ноември. Макар украински публични лица неотдавна да споделиха, че съветските въоръжени сили отчасти са обновили личните си ресурси от крилати ракети, изказванията на Скибицки по отношение на последните общи ракетни запаси и месечните темпове на произвеждане допускат, че съветската войска не е в положение да издържи повтарящи се широкомащабни ракетни удари като от 29-ти декември. По-специално, по време на огромна офанзива агресорът изстреля пет ракети " Кинжал " против Украйна - тъкмо толкоз системи от този вид създава Русия месечно ", изясняват анализатори.

В същото време, съгласно ISW, Русия е в положение да създава лични дронове Shahed-136/131 с доста по-високи темпове. Това обаче е допустимо единствено в случай че производството на тези устройства бъде основано и разширено в специфичната икономическа зона Алабуз в Република Татарстан. Институтът за просвета и интернационална сигурност заяви на 13 ноември, че даже след едномесечно закъснение на производството, заводът в Алабуга възнамерява да създаде 1400 дрона „ Шахед “ сред февруари и октомври 2023 година А до септември 2025 година - 6000 дрона от този вид. „ По този метод съветските сили евентуално ще могат да стартират по-последователни офанзиви с дронове, в сравнение с с ракети, както украинските публични лица означиха по-рано “, отбелязва ISW. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР