Текущата лихвена среда не е добра към кредитополучателите. Тъй като

...
Текущата лихвена среда не е добра към кредитополучателите. Тъй като
Коментари Харесай

8 важни въпроса, които трябва да зададете, когато отваряте CD

Текущата лихвена среда не е добра към кредитополучателите. Тъй като Федералният запас усили референтния си лихвен % през последната година, лихвените проценти по всичко - от ипотеки до персонални заеми, жилищни заеми и кредитни карти също се покачиха. На собствен ред в този момент е доста по-скъпо да се заемат пари, в сравнение с беше единствено преди шест или 12 месеца.

Но до момента в който кредитополучателите в този момент са изправени пред доста по-високи разноски, доста спестители се възползват от преимуществата на високия оцените средата. Лихвените проценти по депозитните сметки в този момент са доста по-високи, в сравнение с бяха преди година — тъй че е превъзходен миг да вложите малко пари в нискорискова, лихвоносна сметка.

Ето за какво документът за депозит (CD ) сметките са известен избор сега. За разлика от доста други типове лихвоносни сметки, CD-тата оферират закрепен лихвен % и предвидима възвръщаемост, което ги прави привлекателна алтернатива. И през днешния ден не е извънредно да се открият проценти на CD до 5,5% или повече. Но преди да отворите компактдиск, е извънредно значимо да зададете верните въпроси, с цел да сте сигурни, че вземате осведомено решение.

Разгледайте най-хубавите варианти за CD за вас тук.

8 значими въпроси, които да зададете, когато отваряте CD

Ако планирате да отворите CD акаунт, задаването на следните въпроси може да ви помогне да вземете допустимо най-информираното решение за вашите пари:

Какво е лихвеният %?

Лихвеният % е главен аспект на всяка инвестиция в CD. Той дефинира какъв брой ще спечелите за периода на компактдиска. И процентите на CD могат да варират доста в другите банки или кредитни съюзи, тъй че е значимо да сравнявате цените от разнообразни финансови институции.

Когато поискате информация за лихвените проценти, не забравяйте да попитате и за годишната процентна рентабилност (APY), която взема поради натрупващата се рента. Това ви дава по-точно показване на вашите евентуални облаги.

Разберете какви са днешните най-високи цени на CD-та тук.

Каква е продължителността на периода?

CD-та идват с друга дълготрайност, която може да варира от няколко месеца до няколко години. Колкото по-дълъг е срокът, толкоз по-висок лихвен % нормално се предлага. Въпреки това, в тази тарифна среда, това не е безусловно правилно, защото 6-месечните и 1-годишните компактдискове сега оферират едни от най-високите междинни цени, налични сега.

Не забравяйте да обмислите финансовите си цели и по кое време ще имате потребност от достъп до парите си, преди да изберете компактдиск с подобаващ период. Важно е да изберете период, който е в сходство с вашите финансови цели — защото най-високата рента няма да ви помогне доста, в случай че би трябвало да изтеглите парите си по-рано.

Има ли наказания за предварително изтегляне?

Говорейки за предварително изтегляне, множеството CD постановат наказания, в случай че изтеглите средствата си преди датата на падежа. Тези наказания могат да понижат облагите ви или даже да понижат главницата ви – тъй че желаете да ги избегнете, в случай че е допустимо. Обикновено е по-добре да изберете CD с по-кратък период, даже и с по-ниска ставка, в случай че смятате, че ще имате потребност от достъп до парите си по-рано, в сравнение с по-късно.

Ето за какво би трябвало да се поинтересувате за характерна конструкция на наказването и схващане на следствията от преждевременното отдръпване. Познаването на тази информация може да ви помогне да избегнете нежелани изненади по пътя — и да ви помогне да определите коя алтернатива е най-хубава за вашите неповторими потребности.

Какво е условието за най-малък депозит?

Всяка финансова институция може да има лично условие за най-малък депозит за отваряне на CD. Някои институции може да оферират компактдискове с ниски минимуми, до момента в който други може да изискват по-значителен първичен депозит. Уверете се, че отговаряте на условието за най-малък депозит, преди да отворите компактдиска, и имайте поради всички спомагателни преимущества, предлагани за по-големи депозити.

Може ли лихвеният % да се промени по време на периода?

Някои компактдискове оферират закрепени лихвени проценти през целия период, до момента в който от време на време други могат да имат променливи лихвени проценти, които могат да се трансформират от време на време. Важно е да изясните дали лихвеният % по вашия CD е закрепен или изменчив и да разберете по какъв начин всяка смяна на лихвения % може да повлияе на приходите ви.

CD застрахован ли е?

CD, предлагани от банките, са нормално застраховани от Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) за до $250 000 на собственик на сметка, на банка. Кредитните съюзи оферират сходно покритие посредством Националната администрация на кредитните съюзи (NCUA). Въпреки че е малко евентуално една банка да банкрутира, това може да се случи. Така че, уверете се, че вашият компактдиск се държи от реномирана институция и че е застрахован, с цел да отбрани инвестицията ви при положение на неплатежоспособност на финансова институция.

Какъв е процесът на възобновяване?

Повечето CD-тата се възобновяват автоматизирано на падежа, в случай че не посочите друго. Попитайте за процеса на възобновяване и дали имате опцията да измененията изискванията или да изтеглите средствата си без неустойки, когато CD паде. Наличието на цялата информация за процеса на възобновяване ви разрешава да вземате осведомени решения по отношение на вашите вложения.

Има ли някакви специфични функционалности или добавки?

Някои финансови институции оферират специфични функционалности или добавки към техните компактдискове, като опция за прибавяне на още пари по време на периода, еднократно нарастване на лихвения % или алтернатива за по-често приемане на лихвени заплащания. Разгледайте тези варианти, с цел да видите дали дават отговор на вашите капиталови цели.

Долната линия

Отварянето на компактдиск може да бъде образован и сигурен метод да увеличите спестяванията си, изключително сега, с ставки толкоз високи, колкото са. Но преди да го извършите, значимо е да зададете верните въпроси и да разберете разпоредбите и изискванията. Като отговорите на тези значими въпроси, можете да вземете осведомено решение, което най-добре дава отговор на вашите финансови цели и приемливост към риска. И не забравяйте да сравните предложения от разнообразни финансови институции, с цел да намерите компактдиска, който дава отговор на вашите цели и предлага най-хубавите условия и цени за вашите потребности.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР