Текстът, за който се говори, лично сме го написали с

...
Текстът, за който се говори, лично сме го написали с
Коментари Харесай

Пеевски: Писахме споразумението с Петков и съгласувахме с ГЕРБ, нямахме претенции

" Текстът, за който се приказва, персонално сме го написали с Кирил Петков и е координиран с ГЕРБ. Ние нямахме никаква рекламация към него и всичко беше изяснено. Благодаря на моя другар Кирил, че го удостовери, че това не е тематика. Ние нямахме никаква рекламация към него и всичко беше изяснено ", съобщи Пеевски, визирайки изявление на Петков от тази заран.

Според Пеевски обаче има други два противоречиви момента - за службите и за следствената загадка.

" Трябва да знаете истината. За службите не разбирам каква е тематиката. Два пъти е имало решение за промяна на шефа на ДАНС - първо с военачалник Атанасов, който обмисля един месец и отхвърли да стане началник, и по-късно с кандидатура на съветника на Денков - господин Марков, на която Петков се опълчи след време. За нас от Движение за права и свободи службите работят извънредно добре с нашите евроатлантически сътрудници, структурирани са добре и в личен състав няма потребност от промяна. Началниците им работят добре и в Движение за права и свободи желаеме да си останат, до момента в който работят добре със западните сътрудници. Не разбирам желанието да се овладяват политически службите ".

Има едно политическо предопределение в ДАНС и то е на Петър Петров, народен представител от ПП-ДБ, напомни Пеевски. " Не разбирам къде им е казусът, откакто се отхвърлиха от Атанасов и Марков ", добави той.

Относно отпадането на следствената загадка Движение за права и свободи били срещу, тъй като звучало неуместно, " нарушава всичко по делата ", само че също си било тяхно решение, съобщи Пеевски. " Как се изнася следствена загадка тук и по какъв начин ще продължи делото! Това е неуместно и необразовано. Но откакто видях, че хората, с които правихме Конституцията, не знаеха какво се прави с мандата, оставам с усещане, че не ги схващат тези неща. За Конституцията се постановяваше да им оказвам помощ доста, само че тя е направена от Христо Иванов Славов с наше присъединяване, Борисов единствено поддържаше.

Така че, Иванов всеки ден беше при мен и номерът му с врага Движение за права и свободи няма да мине, откакто ми разрива по какъв начин желае избори, тъй като не му се случват нещата с измененията - основен прокурор, началник на Административния съд, началник на КОНПИ. Той има единствено тази цел - оглавяване на тези позиции в интерес на олигархията. За това казахме, че ще сме срещу и заставам зад думите си ".

Пеевски не разбирал и обясненията " на кого е повече другар ". " Приятел съм и на двамата, само че повече - на България. Заради това и съм работил с тях, поради България и поради хората. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР