Текстът в декларацията от срещата между Тръмп и Борисов изрично

...
Текстът в декларацията от срещата между Тръмп и Борисов изрично
Коментари Харесай

Бойко Ноев: България се страхува да защити интересите си пред Русия

 Текстът в декларацията от срещата сред Тръмп и Борисов категорично се споделя, че Съединени американски щати поддържат напъните на България за отбрана на суверенитета от нездравословни въздействия, освен това, Съединени американски щати поддържат дълготрайните старания на България, разкриващи нарушавания на закона от непознати сили. Ясно е, че се приказва за Русия. Това съобщи военният специалист Бойко Ноев във връзка визитата на българския министър председател в Белия дом.

По негови думи това не е изобретение на американската страна, а е записано и в българската конституция.

Той уточни, че през последните десетилетия се следят старания от страна на Русия да възвърне въздействието си в нашия район, които по негови думи са изпълни законни. Всяка страна има право да пази ползите си в границите на възприетите правила и правила, съобщи Ноев, допълвайки, че Русия се е активизирала както в Черна гора, по този начин и в Македония, Сърбия и у нас.

Въпросът е не какво прави Русия, а какво вършим ние с цел да защитим ползите си, подчерта специалистът пред bTV.

Той направи паралел със обстановката в Сърбия. " Сърбите не се поколебаха да разкрият, че съветски шпионин е купувал техни жители и президентът Вучич намерено се обърна към Русия с въпроса " Защо? ". Утре отива в Москва. Той задава въпроса гордо и без да се тормози ", уточни Ноев, запитвайки риторично какво вършим ние.

България се е свила, не е задала своето " за какво ", тъй като тя не поставя старания, с цел да проверява откритите подривни дейности на съветските специфични служби у нас, безапелационен е той, давайки образец с шпионския скандал към Николай Малинов.

" Юмрукът на властта излиза и споделя: Ние заловихме съветски разузнавач в България. Премиерът споделя: такова нещо няма, аз разбрах от медии. Това прави усещане освен у нас, само че и на открито ", разяснява Ноев. По негови думи това е необяснимо.

След това Путин награди Малинов и даже размаха пръст и сподели на България " внимавайте, като го разследвате, тъй като може да има съществени последици " и България притихна - нито министър председател, нито президент не сподели нищо против думите на Путин, продължи разбора си специалистът.

Той съобщи, че у нас има еднолична власт и това се знае от всички - премиерът, а не органите на властта и следствието, казвал кой е разузнавач и кой - не.

Ние сме назначили премиера да ни пази от тези зловредни въздействия, не американците. А какво виждаме? - фрапантни случаи на съветско влияние върху българската отбранителна промишленост, уточни Ноев, припомняйки случая с отравянето на Емилиян Гебрев.

Той изрази мнение, че това нападение не се проверява у нас поради страха, че Русия може да ни накаже и че следите водят високо в Кремъл и в София.

Ноев посочи, че интернационалните проверяващи екипи към този момент са открили оръдието на закононарушението - отровата, докато българските управляващи към този момент една година не желаят да одобряват техническото подпомагане на Организацията за възбрана на химическите оръжия. Той обаче недоумява за какво.

По думи на специалиста за 8-те причинители на покушението вече е доказано и от наша страна. Той обаче счита, че българската прокуратура не пита Русия какви са тези осем души точно тъй като я е боязън. Цяла Европа ги знае, нас ни е боязън да попитаме, засегнат е той, припомняйки, че българската прокуратура даже има подписано съглашение с съветската в битката против тероризма.

Ноев е безапелационен, че българските управляващи би трябвало да работят по-активно. Според него те прикриват някого в Москва или в България.

Експертът бе безапелационен, че би трябвало да се направи парламентарна комисия. По негови думи това ще е тест за новия основен прокурор Иван Гешев. Нека покаже, че ще извърши това, което дава обещание, прикани Ноев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР